Det finns ingen drake i den här sagan

There Is No Dragon In This Story
Bok av Carter Lou Carter
Fyraåringarna tycker: Mina fyraåringar är visserligen ganska lättimponerade, men jag blev ändå glatt överraskad över hur mycket de tyckte om den här boken. Vi har läst den flera gånger och de har dessutom fått mormor att läsa den för dem också (hon tyckte också att den var jätterolig). De tycker så synd om draken som inte får vara hjälte och hurrar glatt när han ramlar över lösningen.

Sexåringen tycker: Sexåringen skulle absolut inte lyssna från början utan satt och tittade i en annan bok. Men det tog inte lång stund i högläsningen innan han satt bredvid och när den var slut ville han höra från början så att han fick se bilderna till också. Rakt igenom historien skrattar han högt och tycker att det är jättekul att det finns en massa andra sagor omnämnda som han känner igen.

Mamman tycker: Den här köpte jag på bokrean, bara för att jag tyckte om titeln och omslaget. Och jösses, vad glatt överraskad jag blev när jag läste den med barnen. Den är jätterolig och jag tycker verkligen om att draken inte alls vill ha samma lika och alltid vara boven i dramat utan vill vara hjälte och försöker hitta någon att hjälpa.

Illustrationerna är humoristiska och full av karaktär och det är lätt att känna igen de andra sagorna som omnämns i berättelsen.