Min vän Charlotte

Charlotte's Web
Bok av E.B. White
Min vän Charlotte är en av tidernas mest sålda barnböcker och har tryckts i över 45 miljoner exemplar. Wilbur trivs bra i grisstian under lagården, där han bor tillsammans med fåren och gässen. Men så en dag får han veta att bonden tänker slakta honom och Wilbur vet inte vad han ska ta sig till. Då kommer en ny vän till undsättning E B White är en av alla tiders mest lästa barnboksförfattare. Nu finns hans tre barnböcker i nya svenska utgåvor med färgbilder av Jenny Berggren. Britt G. Hallqvists klassiska översättning av Min vän Charlotte har här reviderats av Kerstin Backman. E B Whites barnböcker - Stuart Little, Min vän Charlotte och Svanens trumpet - är utmärkta högläsningsböcker för alla åldrar. "En underbar klassiker för nya läsare att upptäcka, med Jenny Berggrens fantastiska illustrationer." - Agneta Warheim, BTJ
En gris och en spindel som blir vänner låter som en barnbok men jag tror att unga vuxna och äldre skulle uppskatta denna bok om vänskap och den är svagt spännande och tar upp livets mening i filosofiska diskussioner mellan gris och spindel på ett enkelt lättläst sätt.
Jag trodde aldrig att en spindel kunde beröra mig så mycket som denna faktiskt gjorde. Min vän Charlotte är en väldigt berörande bok om vänskap och relationer. Jag gillar verkligen att boken handlar om djurens relationer men även människornas och djurens relationer. Det är en ganska smärtsam bok egentligen med tanke på handlingen. Jag tror inte jag hade reagerat så mycket om jag läst den när jag var yngre, men nu gör den nästan ont att läsa, på ett bra sätt. Jag tycker verkligen om att White valt att skriva så vardagligt. Det berättas om att grisar slaktas och det är en väldigt ärlig bok.
Detta är verkligen en bra bok som passar till både högläsning och läsa själv-bok.