Varsel

The Shining
Bok av Stephen King
Efter att Jack förlorat sitt jobb som lärare bestämmer han sig för att bli författare. För att få inspiration flyttar Jack och hans fru Wendy till Overlook Hotel och börjar jobba som vaktmästare under vintern. Jacks son Danny, som har övernaturliga krafter, följer med flytten och under tiden på hotellet får Danny varsel om att något ont skall hända.
SVENSKA utgåvan av The shining som är ett mästerverk av Stephen King. Spöken på ett vinterstängt hotell i ödemarken driver fadern i familjen till galenskap och hans familj hotas. Krypande välskriven spänning som är svårt att lägga ifrån sig.
Vilken spännande och läskig bok! Jag brukar gilla att läsa läskiga böcker, men de lyckas aldrig låta mig känna det minsta indragen i spänningen och rädslan. Här är det annorlunda! King har en talang av att beskriva miljön, känslor och komplexa karaktärer. Jack var en mycket komplex och intressant karaktär. Wendy var också intressant, men min favoritkaraktär är helt klart lilla Danny! Jag skulle rekommendera den här boken för de som vill verkligen läsa något läskigt. Funkar bra som en psykologisk thriller också.