Jag saknar dig, jag saknar dig!

Bok av Peter Pohl och Kinna Gieth
Tinas tvillingsyster Cilla dör i en trafikolycka på väg till skolan en dag i maj. Klassen avslutar Cillas teaterprojekt för välgörenhet för att hedra Cilla, och det är teaterprojektet som gör att Tina tar sig igenom den närmsta månaden efter systerns död. Boken är baserad på en sann historia, och filmatiserades 2011.
Det var ett tag sen jag läste denna måste jag erkänna, men jag tyckte det var svårt att ta mig igenom den. Det var något med språket som inte passade mig alls.
Tina och Cilla är tvillingar, de går i sjuan och ska fylla fjorton år till sommaren. Men Cilla kommer aldrig att fylla fjorton, för på väg till skolan blir hon påkörd av en bil och dör. Kvar blir Tina, ensam tvilling.
Vi får följa Tina under det närmsta året efter olyckan. Det är en tung berättelse om sorg och saknad och om hur man ska orka leva vidare, när det känns som om en del av en själv är borta. Saker kommer fram, Tina hittar Cillas dagbok och läser med förfäran, blev Cilla mobbad i skolan?

Det här är en av de bästa böckerna jag läst. Berättelsen om Tina träffar mig rakt i hjärtat. Språket, storyn som helhet och personbeskrivningarna, allt är så fantastiskt bra skrivet och berättat.