Nora eller Brinn Oslo brinn

Johanna Frid

Hur svartsjuk får man bli? Hur ofta kan man titta på en främmande människas Instagram? Hur mycket mensvärk måste man ha? Är Norge paradisets mittpunkt? Johanna är ihop med Emil. Emil har en exflickvän som heter Nora. Nora är allt Johanna inte är: vacker, norsk, offentligt älskad i sociala medier. När Johanna av en slump får reda på att Emil och Nora ska ses inleder hon en grundlig efterforskning om Nora på Instagram - en undersökning som inte tycks kunna få ett slut. Samtidigt förtärs Johannas kropp inifrån; inte bara av svartsjukan, utan också av en genomborrande, ändlös smärta i livmodern. I sin autofiktiva och svart humoristiska roman Nora eller Brinn Oslo brinn under söker Johanna Frid med skarp blick två av vår tids stora kvinno sjukdomar - Instagram och endometrios.

Mindre

Hur svartsjuk får man bli? Hur ofta kan man titta på en främmande människas Instagram? Hur mycket mensvärk måste man ha? Är Norge paradisets mittpunkt? Johanna är ihop med Emil... Mer

5 utgåvor
Välj utgåva
Nora eller Brinn Oslo brinnSvenska - Inbunden
ISBN: 9789172475342
Nora eller Brinn Oslo brinnSvenska - E-bok
ISBN: 9788726124019
Nora eller Brinn Oslo brinnSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726124026
Nora eller Brinn Oslo brinnSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726124002
Nora eller Brinn Oslo brinnSvenska - Pocket
ISBN: 9789172475700
Johann Frid gestaltar de två ”kvinnosjukdomarna” svartsjuka och endometrios, som vanligtvis inte diskuteras, på ett sätt så att även den som inte kan relatera personligen brinner för bokens starka känslor. Hjälplöshet, svartsjuka och ren och skär smärta förändrar människor och likaså bokens huvudkaraktär.