OBS: Flirt

Bok av Lovisa Wistrand
Isabel har allt det hon vill ha, mannen, lägenheten, resorna och arbetar för att nå det yrke hon alltid drömt om: författare. Men för att bli en riktigt bra författare anmäler hon sig till en skrivarkurs. Det hon inte räknade med var att träffa Per - han skriver som en gud och får henne att ifrågasätta allt.
Isabel har erövrat allt, fästman, lägenhet, resor men kanske inte drömjobbet. Hon vill bli författare och går skrivkurser för att komma vidare i sitt skrivande. Där träffar hon Per, en äldre skrivarkompis som hon kanske gillar lite för mkt. Kursledaren är också en speciell man i hennes liv, eller för hennes skrivande.
Jag läste 600 mil till dig som jag älskade och den här är också modern och bra.
Tag en stor nypa feelgood, blanda med en tesked chic lit, samt tillsätt en handfull sociala medier och humor mixat med allvar, så får du basen till en fantastiskt god läsupplevelse. Om du sedan blandar i en matsked #metoo också, så är du fast. Jag blev det efter första sidan i boken!

I grund och botten handlar OBS: Flirt om en gripande kärlekshistoria och om vad som är viktigt i livet. Övervinner kärleken allt? Vad är priset för framgång i det nya yrket? Hur många tabun måste brytas innan man når fram? Det är något huvudpersonen Isabel måste kämpa med i denna banbrytande och nyskapande roman som tar det stilistiskt fulländade språket till nya höjder!
Var utspelar sig en nutida kärleksroman? Jo, i såväl verkligheten som på sociala medier och det är precis här vi möter bokens karaktärer. I verkligheten är de blyga och försynta mot varandra medan de i deras chatt vågar än mer.

Språket är kvickt och tempot är högt, det är ett alldeles säreget sett att skriva på som gör att det kan ta en stund att komma in i. Däremot passar språket alldeles lysande till just denna bok. Särskilt då så mycket av boken sker online. Där lär vi känna karaktärerna på ytterligare än nivå än i vanliga böcker, när vi får följa med i chatten och bli pirrig över vad som sägs mellan Isabel och Per.

Det sämsta med boken var att den tog slut just när den blev som bäst, så nu är det dags för fortsättningen.
Jag tycker om boken! Boken var ganska speciell att läsa eftersom det var konversationer som sms mellan olika personer blandat med vanlig text. Det var ett roligt sätt att föra berättelsen framåt. Jag gillar Wistrands språk och sätt att beskriva. Jag tycker verkligen om att boken handlar om författarlivet. Det är väldigt intressant att läsa om.
Jag tycker om att den är något förutsägbar. Ibland, speciellt i Corona-tider, vill jag ha något lättsmält och denna bok passar verkligen bra när man vill läsa något som inte är så komplicerat.
Jag tycker om karaktärerna och deras bekymmer. Det skulle kunna hända på riktigt, vilket jag tycker om.
Jag hade en trevlig läsupplevelse men det är tyvärr ingen bok jag kommer bära med mig under en längre tid.