OBS: Synd

Bok av Lovisa Wistrand
Isabel, som börjar få fart på författarkarriären, gör allt för att klamra sig fast vid ett förhållande som verkar dödsdömt. Bröllopet med ungdomskärleken Elias närmar sig med stormsteg, lika snabbt som klumpen i magen växer. Servetter ska väljas och valsen ska finputsas. Men Isabel kan inte släppa tankarna på den trettio år äldre Per som hon träffade på skrivkursen. När hon ser hur läraren, kulturmannen Edward Örn, utnyttjar de kvinnliga författaraspiranterna bestämmer hon sig för att avslöja honom. Tillsammans med Per. Snart är deras liv ännu mer intrasslade i varandra. Dessutom gör Pers ex Vendela allt för att få honom tillbaka och Isabels liv förvandlas snabbt till en härva av känslor, missförstånd, fulspel och intriger som leder till händelser på liv och död som ingen har kunnat förutse ... Vad kommer Isabel att välja? Tryggheten, kärleken, eller kanske karriären? Är ensam verkligen stark? OBS: Synd är andra boken i en duologi, OBS: Flirt utkom 2018. Böckerna är starka relationsromaner och nyskapande feelgood med en blandning av allvar, humor, kärlek och sociala medier. Detta är Print on demand-utgåvan. LOVISA WISTRAND föddes i Vallentuna 1991. Idag bor hon i Uppsala med sin man och son. Hon fotograferar gärna, och tycker om att göra långa resor till bland annat Afrika som är favoritkontinenten. Det är på resorna som hon får inspiration till böckerna. Lovisa är utbildad grafisk designer men arbetar nu som författare på heltid. OBS: Synd är hennes sjätte bok, och den andra delen av två.
Kan man skriva en hel roman i sms?
Ja nästan! Och det blir väldigt nära.
Obs synd är en fortsättning på Obs flirt och de bör absolut läsas i den ordningen.
Isabella är förlovad och planerar bröllopet men det känns inte bra. Hon chattar vidare med Per från skrivkursen och kämpar emot sin attraktion för honom. Man kan väl inte bli kär i en man som är trettio år äldre, eller ?
Mycket mer står på spel i denna fantastiskt välskrivna och känslomässigt tyngre uppföljare till "OBS: Flirt". Vi Får följa Isabels krokiga väg till kärleken och till författarskapet, där hon både måste utmana sig själv men framförallt "kulturmannen" i form av skrivläraren med en illa dold agenda som inkluderar sexuella tjänster mot förmodad framgång i litterära sammanhang.

Det blir ett spel på liv och död, väldigt tight formulerat och där spänningen hela tiden får mig att läsa vidare. Sociala media spelar stor roll i berättelsen och skildras rappt, humoristiskt och med stor kärlek till både humor och känslor.

Om du dessutom tycker det är viktigt med tyvärr alltför sanna skildringar av #metoo och av hur det ibland kan gå till bakom kulisserna i Kultursverige, rekommenderas denna bladvändare starkt!