Ensamfjäril

Bok av Gabriella Ullberg Westin
Ensamfjäril Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen får polisen ett larm om att Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats mördad i hemmet. Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. När ytterligare ett kallblodigt mord sker anar han att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman. Ju mer han nystar i det som hänt, desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något och aldrig egentligen kände sin fru. Ensamfjäril är första delen i serien om Morden i Hudiksvall. *** Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Tidigare bodde hon i Italien där hon arbetade som fotomodell. Idag lever hon i Stockholm med sin familj och är verksam inom kommunikation. På fritiden löptränar hon och har sprungit flera långdistanslopp. Ensamfjäril är hennes första roman.
Detta är den första delen i serien Morden i Hudiksvall.

Ensamfjäril är författarens debut samt den första boken jag läser i den här serien. Detta är en serie jag fick senaste boken som ett recex men valde att läsa de från början då jag hört att dessa ska vara riktigt bra. Och jag blev inte besviken alls!

Den här var riktigt riktigt bra och spännande. Jag gillar hur författaren skriver för jag fastnade direkt, det är lite längre kapitel men det gjorde inget då man bara vill läsa en sida till. Och en till. Och en till. Och helt plötsligt så är boken utläst.
Jag tyckte om bokens karaktärer, de var intressanta och ska bli spännande att få följa under seriens gång! Även miljöbeskrivningar var bra.

Boken var en bladvändare och rekommenderar den varmt!
Jag har haft denna deckarserie på min Att-Läsa-Lista länge men nu slog jag äntligen till och har nu läst den första delen Ensamfjäril i deckar-serien Morden i Hudiksvall. Jag tyckte det var lite svårt att komma in och fastna i boken till en början. Det var lite rörig intrig och det var så mycket nya människor och platser man skulle lära känna, jag hängde inte riktigt med. Men sedan lossnade det och jag fann mig helt fast i boken och det var svårt att sluta läsa. I den här första delen så har vi ju bara börjat lära känna Johan Rokka och hans kollegor men jag gillar upplägget och konstellationen av utredningsgrupp och jag ser fram emot att lära känna dem bättre i nästkommande böcker. Jag vet inte hur många gånger jag var stensäker på mördaren och upplösningen för att några kapitel senare totalt ändra mig. Jag uppskattar verkligen en thriller/deckare där upplösningen inte är förutsägbar redan från början utan man via små ledtrådar och ”hintningar” får snirkla sig fram till slutet och det här är en sådan bok.

Jag gillade verkligen boken och kommer definitivt att fortsätta läsa serien Morden i Hudiksvall. Det enda som jag är lite frågande till är de ganska intensiva sexscenerna som beskrivs i boken. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag uppskattar dem eller om jag ogillar dem. Oavsett vilket så rekommenderar jag boken och ser verkligen fram emot att läsa nästa bok om Johan Rokka.