Nätverket

Bok av Baris Kayhan
Året är 2010 och två bröder blir mördade på den ökända spelklubben Oasen i Södertälje. Detta mord blir också slutet på en obehaglig och blodig rivalitet i den undre världen i staden. I en värld med utpressningar och där misshandel sker. Dessa mord blir en av de största polisutredningarna någonsin. Boken tar upp material från rättegången och stor spänning utlovas.
4 utgåvor
Välj utgåva
Nätverket : Södertäljemaffians uppgång och fallSvenska - Pocket
ISBN: 9789113084855
Nätverket : Södertäljemaffians uppgång och fallSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113052564
Nätverket : Södertäljemaffians uppgång och fallSvenska - E-bok
ISBN: 9789113082363
NätverketSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113083032
I boken Nätverket får vi följa bröderna Moussas klammeri med rättvisan och deras engagemang i kriminella sammanhang. Tillsammans med andra assyrier bildas svartklubbar som hyr ut lokaler till allmänheten under dagen, för att sedan omvandlas till svartklubb på kvällen. Boken är en typ av faktion då inte allt behöver vara sant. Man skulle även kunna benämnda den för diskbänksrealistisk då den skildrar mycket misär som förekommit i Södertälje.

Boken var bra eftersom man fick en stor inblick i hur kriminella resonerar och hur de agerar när de möter utmaningar och hamnar i konflikter. Man får även insyn i hur det polisiära arbetet gick till. De personer som var involverade i nätverket var ökända för polisen. Dessa grupperingar var även hederliga på så sätt att de aldrig medvetet försökte sätta civilbefolkningen i skottgluggen. Det var alltid fienderna som skulle bekämpas.

Boken saknar tyvärr vissa utvecklingsmässiga mönster hos karaktärerna. Det hade varit intressant att mer ingående få reda på varför de kriminella blev just kriminella.

Boken har varit med på listor över de mest utlånade böckerna i fängelser. Den kan därför passa interner bra med tanke på igenkänningsfaktorn. I övrigt passar den vem som helst som vill ha lättsmält läsning om gängbildningar och farorna som kommer med dem.