Ester Tagg, #1

Ester Tagg och Den flygande holländaren

Bok av Linn Åslund
Genom eld och genom vatten Vänta till den mörka natten Djupt under jord har Svartskägg gömt skatten Allting börjar den dag då barnhemsflickan Ester Tagg ser en bild av ett flygande piratskepp i tidningen. Under bilden står det att skeppet Den flygande holländaren ska lägga till vid stadens torg, så att den ökända piratkaptenen Beryll Stålhjärta kan förse sig med mat och förnödenheter innan hon ger sig av för att leta efter Svartskäggs legendariska skatt. Det enda som Ester har kvar efter sina föräldrar är något som Ester tror är en skattkarta. Nu ser hon att skeppet i tidningen är identiskt med det skepp som finns på hennes karta. Kan det vara så att hennes föräldrar finns på Den flygande holländaren? Kosta vad det kosta vill, Ester måste ta sig till skeppet även om det innebär att hon tvingas rymma från Silverskedens barnhem.
1000 stjärnor ger Lily 8 år, till "Ester Tagg och Den flygande holländaren". Detta är första delen i en serie om Ester. Den var spännande med pirattema och skattjakt. Ester bor på ett barnhem och vet inte så mycket om sin bakgrund. Hon får chansen att lära sig mer om hennes föräldrar som är borta.

Charmiga och intresseväckande karaktärer som vi vill läsa mer om i uppföljaren. Vi gillar tonen och språket. Vi ska reservera del två på biblioteket.

Jättefina illustrationer.

Har ni läst serien?