Bortom stjärnan

Bok av Elisabet Nemert
Herdedottern Sofia växer upp i den lilla staden Betlehem under den period då romarna ockuperar Palestina. Det är en grym tid, särskilt om man är kvinna och vill gå sin egen väg. Men Sofia har fått sällsamma gåvor med sig i livet, och ödet leder hennes steg från Betlehem via Alexandria till Rom, världens centrum. Hon når oanade höjder men får också betala för sitt mod och sin aldrig sviktande människokärlek med utanförskap och sviken kärlek. Trots omgivningens hån viker Sofia inte från sin förutbestämda väg. Hon är stark och stjärnan ger henne vägledning. Och slutligen möter hon den man hon som ung flicka såg i en dröm ? Bortom stjärnan är Elisabet Nemerts debut som romanförfattare. Hon är adjunkt i svenska, historia och konsthistoria och arbetar som konsult i etik- och livsåskådningsfrågor. Hon har tidigare givit ut ett stort antal fackböcker. Tack vare sin sakkunskap lyckas hon ge liv och färg åt såväl karaktärer som miljöer. Bortom stjärnan är ett läsäventyr utöver det vanliga.
Börjar samtidigt som Jesus föddes. En del historiska händelser utspelar/passerar i boken. Egentligen ganska seg bok. Där är något, men jag vet i ärlighetens namn inte vad det är. Hmmm. Blir kluven. Gillar jag boken eller inte. Den är nog tyvärr lite för låååångdragen o seg för mig. Den fångar mig inte riktigt & ett tag funderade jag på att ge upp den. Men jag fortsatte.
Vilket som så är hon väldigt duktig på att måla upp o beskriva. Denna boken har fått mig fundersam & irriterande på samma gång. Hmmmm.......