Astrids resa

Bok av Pia F. Davidson
Astrid har gjort en klassresa, haft två äkta män och förlorat ett barn. Och trots att hon bara är drygt trettio har hon bestämt sig för att det får vara nog med romantik. Hon vandrar runt i paradvåningen på Östermalm i Stockholm och betraktar världen utanför genom fönstren. En morgon får hon en inbjudan till lunch hos bäste vännen Petrus. Han har ett förslag som vänder upp och ner på hennes tillvaro och för henne till London. Astrids resa utspelar sig 1893 och handlar om förvecklingar, smarta kvinnor, missförstånd och list.   PIA F DAVIDSON har tidigare skrivit tre skönlitterära böcker, Så tuktas en svinpäls , I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död . När hon inte skriver befinner hon sig på mässor, föredrag och turnéer samt driver nätverket Sverigeförfattarna.
boken som utspelar sig 1893 där vi får följa Astrid som föddes som oäkting men som kämpat sig uppåt i livet. När vi möter henne är hon i tidiga trettioårsåldern med två äktenskap bakom sig, det första slutade i skilsmässa och det senare lämnade henne som änka.
En av hennes närmsta vänner, Petrus som också var nära vän med hennes man bjuder henne att flytta med honom till London och även att gifta sig med honom.
Astrid reser till London före Petrus och väl på plats sliter hon för att dölja sitt något skandalösa förflutna samtidigt som hon anstränger sig för att passa in och lära känna människorna hon möter.
Kärlek, hemligheter och skandaler löser av varandra i en härlig och genomtänkt mix.

Boken är välskriven och det är lätt att se allt som utspelas framför sig. Den engelska överklassmiljön innehåller precis allt en kan önska sig och handlingen förs framåt på ett snyggt och smidigt sätt där karaktärerna turas om att föra berättelsen framåt. Precis som en kan tänka sig att det var 1893 är det mycket hemlighetsmakeri, där hustruns roll beskrivs tydligt och männens friheter diskuteras på ett bra sätt.