Polarnatt

Dödens drottning
Bok av Frida Skybäck
Den efterlängtade andra delen i Frida Skybäcks serie om systrarna Stiernfors är här! Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare - men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig? Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut ... Polarnatt är andra delen i den svit om de tre systrarna Stiernfors som inleddes med romanen Norrsken. Ett gripande drama om kärlek, systerskap och de utmaningar 1800-talets unga kvinnor ställdes inför i sin kamp för frihet och självbestämmande.
Polarnatt av Frida Skybäck.

Familjeintrigerna med systrarna Stiernfors i huvudrollerna fortsätter. Nu när äldsta dottern är bortgift med herr Rousseau är det Elisabeths tur att hitta en make. Hon sammanförs med herr von Strauss, en välbärgad friherre som visar sig vara helt fel för Elisabeth. Efter en vistelse på von Strauss slott flyr Elisabeth och hennes kammarjungfru Vera hem till Rosenlund. Elisabeth och Vera utvecklar en stark vänskap som inte är helt okomplicerad. Fröken Elisabeth får upp intresset för att hjälpa de mindre bemedlade och hon drömmer om att starta en lässalong där hon kan hjälpa kvinnor med läsning. I denna föresats träffar hon den sympatiska språkadjunkten Mathias Storm. Han blir djupt förälskad i Elisabeth. Nu blir det upprörda känslor hos föräldrarna på Rosenlund.
Parallellt får vi följa Cecilias kamp på Apelgården. Huset bär på mörka hemligheter och herr Rousseau är ingen lätt man att leva med. En dag står det ett övergivet barn på gårdsplanen och Cecilia vet varken ut eller in.
Det här är en riktig pärla! Historia, spänning, underbara miljöskildringar och personporträtt tillsammans med ett slag för kvinnans rättigheter samt rätten att älska vem man vill.
Nu är dags att ta itu med bok tre och finalen. Längtar!