Koka björn

Bok av Mikael Niemi
Denna spännande kriminalroman tilldrar under sommaren 1852 i den lilla byn Kengis, som ligger i nordligaste Sverige. En vallpiga försvinner i de djupa skogarna och folket i byn tror att det är en slagbjörn som huserar. Men den andliga prosten i byn befarar att det är en värre och ondskefullare mördare som går lös.
Det är sommar 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige . Prosten andliga väckelse drabbar samer i tornedalingar oanda kraft.en vallpiga försvinner i den djupa skogarna folket ut i jakt på den slagbjörn som tror härjar . Men Prosten fruktar att det är långt värre dråpare som går lösmen same pojken Jussi finner spär den ondska som tränger sig allt närmare och hotar krossa hela väckelsen
En fängslande berättelse om hur Lestadianernas väckelse utbreder sig i Norrland på 1800-talet.Det var ingen lätt tid,handlar mycket om prosten som hittade en liten pojke som kastats ut av sin egen mor.Två flickor försvinner och hittas döda.Ryktet går att en slagbjörn härjar,men prosten fruktar att det är en dråpare som går lös.
Hade inte förväntat mig en så pass fängslande historia av den här boken. Ett stycke historia om hur det var att leva i Norrland på 1800-talet, en mordgåta och väldigt vackert språk. Läs den!
En fullpoängare helt i min smak. Niemi berättar på ett mästerligt vis så att man känner dofterna och ser miljöerna. Mycket skickligt och fängslande!
Osäker på betyget. Jag vann denna bok på instagram efter att ha röstat på årets bok det år den var nominerad. Jag vart tyvärr inte förtjust i den och lät den flytta vidare till min mor. Den är absolut inte dålig bara inte en bok för mig. Men Niemi skriver riktigt bra så kommer kolla upp andra böcker av honom som kanske faller mig i smaken.