En förlorad man

The Lost Man
Bok av Jane Harper
Cameron dör till synes en plågsam död och hittas av sina två bröder. Ena brodern Nathan kan inte riktigt acceptera det faktum att Cameron inte längre finns och börjar undersöka hans dödsfall. Något stämmer inte och det dyker upp fler och fler frågetecken. Har Cameron blivit lurad in i sin död?.
Har påbörjat denna bok flertal gånger, men aldrig riktigt fastnat i den så måste tyvärr ge den en stjärna för om boken ej fångar upp mig, så slutför jag inte den och då kan jag heller inte rekommendera den eller ge högre betyg.
Den tredje boken jag läst av Jane Harper och jag gillade nog de andra två mer. Den här boken är välskriven men historien fångade mig aldrig riktigt och handlingen var lite för uppenbar. Ett trevligt tidsfördriv ändå där man får ta del av Australiens karga natur och dess lika karga invånare. Man får följa ett laddat familjedrama centrerat kring tre bröder där en av dem, Cameron, hittas död vid en gravsten mitt ute i vildmarken i outhärdlig hetta. Vad gjorde han där? Och hur dog han? Det funderar Nathan på medan han brottas med gamla familjehemligheter och sin sörjande familj.
En av tre bröder hittas död långt ute i den australiska ödemarken, helt uttorkad. Man får följa mysteriets uppklarnande i det ödsliga landskapet där det finns mer kor än människor. Jane Harper tecknar fina porträtt av omgivningen och folket där.