Norrsken

Bok av Frida Skybäck
Norrsken är första delen i en ny serie med historiska kärleksromaner av den uppskattade författaren Frida Skybäck. Vi kommer att få följa systrarna i herrskapsfamiljen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne. Likt en modern Jane Austen skildrar Frida Skybäck de tre systrarna och deras kärlekar, glädjeämnen och problem under 1800-talets mitt. Den äldsta systern Cecilia Stiernfors återvänder hem till Rosenlund efter en lång tids frånvaro. Var hon egentligen har varit och vad hon har gjort är höljt i dunkel, men hon är inte längre densamma. Djupt olycklig drar hon sig undan, skriver och drömmer om att bli författare. Mellansystern Elisabeth var tidigare hennes förtrogna men har nu allierat sig med den yngsta, utlevande och provokativa systern Amelie. Den enda ljuspunkten är lillebror Benjamin, som är ensam arvinge till gården. Föräldrarna är ivriga att få äldsta dottern bortgift och hittar en lämplig kandidat i den franskättade adelsmannen Jacques Rousseau. Cecilia tvingas in i ett äktenskap med en man hon inte älskar. För vad är alternativet om hon inte gifter sig? Och vad vill egentligen Ludvig som plötsligt dyker upp? Cecilia vet inte längre vad hon känner när hon återser ungdomskärleken som reste till Italien och sedan aldrig hörde av sig. Norrsken är en stämningsfull och gripande skildring av en ung 1800-talskvinnas begränsade möjligheter att bestämma över sitt eget liv. Ett romantiskt drama för alla som älskar Downton Abbey och systrarna Brontë.
Vi befinner oss på 1800-talets mitt i trakterna kring Lund. Cecilia, äldst av tre systrar Stiernfors återvänder efter en lång tids frånvaro till barndomshemmet, herrgården Rosenlund. Mycket är förändrat och Cecilia känner sig inte längre välkommen. Hon har aldrig haft någon bra relation med sin mor, utan hennes far har alltid varit klippan och stöttepelaren. Nu är även han kall och avståndstagande, till Cecilias stora sorg.
Föräldrarna vill att hon ska giftas bort med en affärsbekant till fadern för att stärka hennes sociala ställning. Ingen hänsyn tas till hennes känslor och vilja då detta passande parti ordnas. Vad ska en ung kvinna göra? Hennes ungdomskärlek Ludvig bara försvann och har inte hört av sig. Kommer Cecilia klara av att glömma honom? Vilka hemligheter döljer sig egentligen på Rosenlund? Norrsken är första delen I en trilogi om systrarna Stiernfors. Mycket spännande! Ska genast sätta igång med del två...
Denna bok är första boken i en trilogi om systrarna Stiernfors som levde på 1800-talet.
Äldsta systern Cecilia har varit borta I Schweiz i ett år och är nu tillbaka på föräldragården.
Döttrarna är uppvuxna till att gifta sig rikt. Deras egna drömmar, känslor, kärlekar handlar det oxå om. Kan man följa sin egen väg eller det är föräldrarna som styr.
Jag fångades direkt och läste alla tre böckerna efter varandra. Man får veta mer om alla systrarna genom att läsa hela trilogin.