Min superkraft!

Bok av Mia Gahne och Viktor Frisk
Med ADHD som motor till framgång Det tog sjutton år. Sjutton år för länge. Innan superbloggaren och artisten Viktor Frisk fick sin ADHD-diagnos fick han inte rätsida på någonting. När läkaren sa: "Det står ju tatuerat ADHD i pannan på dig, hur har alla kunnat missa det?" var det många pusselbitar som föll på plats, men det blev även en rejäl tankeställare. ADHD förknippas ofta med något negativt, en sjukdom och belastning. Man klassas som dryg, jobbig och får många gånger höra att man dum i huvudet. Men för Viktor har diagnosen i stället öppnat totalt oväntade dörrar och han har lärt sig att dra nytta av sin rastlöshet och frenesi - ADHD:n har varit som en extra motor som drivit honom till framgång och rakt in i svenska folkets hjärtan. Här berättar Viktor om sitt liv med ADHD. Om den struliga uppväxten på landet utanför Eskilstuna, om livet före diagnosen när ingen, absolut ingen, förstod honom. Om sin inre frustration, om tvivlen och skuldkänslorna. Men också om allt det positiva som han fått med sig från sina erfarenheter och hur han lyckats vända ADHD-diagnosen till en personlig superkraft. Det här är boken som Viktor Frisk önskar att han, hans familj, lärare och kompisar hade kunnat läsa när livet var som tuffast. Han är storebrorsan som hjälper till att visa vägen till hur man kan hantera en vardag med ADHD. Här erbjuder han sina egna lösningar på det som många ser som ett hopplöst läge - vare sig det handlar om en hyperaktiv tonåring eller en frustrerad omgivning. För i Viktor Frisks värld är allting möjligt. Så länge turbomotorn är igång är det bara att tuta och köra.
Man får bra inblick om ADHD. Boken är lätt skriven och intressant.
Starkt av Victor att dela med sig om hur det är att leva med ADHD.

Skulle rekomendera boken till alla.
En mycket ärlig och bra skriven bok om hur det är att leva med ADHD. Med ett enkla ord flyter berättandet fram och jag känner verkligen hur alla känslorna tar form, fyller boken och får mig att förstå mer än jag gjorde tidigare. En bok som får mig att fundera, tänka och ger mig mer kunskap att använda både i mitt arbete och privat. Rekommenderar alla att läsa denna bok.
Den här boken var riktigt bra! Viktor delar med sig av sina personliga erfarenheter samtidigt som man får en större inblick i hur det är att leva med ADHD. I boken lyfter de också upp vikten av att människor runt omkring en kan hjälpa en, med alltifrån praktiska saker till att faktiskt få dig att inse dina styrkor och hjälpa dig hitta ett bra sätt att hantera just din ADHD, för alla fungerar olika. Det är också viktigt att man får diagnosen tidigare än vad Viktor fick (enligt honom), för då kan man börja lära sig hantera den och förstå sig själv bättre. En bra och intressant bok.