Det bästa som har hänt mig

Bok av Johanna Schreiber
Att få barn - det är ändå meningen med livet. Eller? För Ermina, Freddie och Sigrid har vägen till graviditetstestets plus sett helt olika ut. Men nu sitter de där. Med skrikande bebisar, läckande bröst och en partner som inte förstår. Alla tre frågar de sig samma sak: Är det så här det ska kännas? När mammagruppen inte levererar annat än lögner om ljuv sömn och tacksamhet, springer Ermina av en slump på Freddie och Sigrid och de bildar en egen grupp. Trots sina olikheter svetsas de samman i en vänskap som hjälper dem att hantera förlossningsdepression, kamp mot gravidkilon och en jämställdhetsfixerad men frånvarande sambo. Tillsammans inser de att inget någonsin är som man tror och att även mammor måste få byta latten mot champagne ibland.
Det bästa som har hänt mig skildrar livet som småbarnsförälder. 3 nyblivna mammor finner varandra av en slump och vänskap uppstår.
Livet som förälder framställs på ett enkelt, trovärdigt och framför allt ärligt sätt. Ingen av oss är perfekt, oavsett vad vi visar upp i våra kanaler. Jag uppskattar hur allvarliga ämnen som metoo, ätstörning, förlossningsdepression, jämställdhet och infertilitet får ta stor plats för det är inget ovanligt i vårt samhälle.
Med ett enkelt och rakt språk beskrivs de olika karaktärerna så det blir en hög igenkänningsfaktor. Även miljöer och handling är lätt att ta till sig och jag känner mig verkligen deltagande i historien.
Johanna, jag blir så glad när någon vågar ta bladet ur mun och beskriva svårigheter. När det dessutom görs i form av en läcker feelgoodroman blir det mer hanterbart. Jag uppskattar ditt raka berättarspråk som träffar mig och lämnar ett fint minne av en riktigt bra bok.
En bok som speglade vardagslivet till fullo vilket uppskattas! Intressant att läsa böcker där den perfekta ytan inte finns! Rekommenderar!
Tre kvinnor, en fastighetsmäklare, den andra influenser och den tredje högstadielärare, blir mammor för första gången ungefär samtidigt. Av en slump träffas de och blir med tiden bästa vänner. Boken tar upp det som man vanligtvis inte talar om. Hur trött man är, att man spricker från Ystad till Haparanda och att det gör så ont att gå på toa att man skriker rakt ut i flera månader, att bröstvårtorna är så såriga att du inte fixar att amma mer än någon minut. Och trotts att det är det bästa som har hänt en att få ett barn så är man så fruktansvärt trött att man bara vill slänga ut den skrikande ungen genom fönstret. Sexlusten är som bortblåst och svärmor frågar när planeras det för ett syskon då? Och du har just kommit hem från bb. Samtidigt att det en vilsam feelgoodbok om vänskap och gemensamhet.