Halvvägs till himlen

Bok av Jöns Hellsing
Jöns Hellsing debuterade 2017 med den hyllade feelgoodromanen Händig man sökes som utspelas i den skotska övärlden på 1980-talet. Nu kommer den andra fristående boken i hans Hope Island-trilogi, Halvvägs till himlen, där vi återigen får besöka den vindpinade ön Dóchas och dess invånare. Här står pubägarinnan Heather i centrum i en spännande berättelse om hopp, hämnd och att tro på sina drömmar. Hon har satsat allt på att renovera sin lilla pub men när den brinner ner till grunden redan natten efter invigningen rasar hela hennes tillvaro. Deprimerad tas hon in på anstalten där hennes mamma tog sitt liv. Samtidigt väcks frågan om branden var en olycka eller anlagd. Och i så fall av vem? När Heather börjar ana hur allt hänger ihop smider hon planer på en storslagen hämnd   "... en välskriven och lättläst bok med en alldeles egen charm ..." Boklysten om Händig man sökes "Romanen är underhållande och skickligt uppbyggd med flera oväntade vändningar." Breakfast book club om Händig man sökes "En rolig och underhållande roman." Rickard Lindholm, BTJ 8, 2017 om Händig man sökes   *** JÖNS HELLSING (född 1964) arbetar på reklambyrå och bor med sina tre barn på Lidingö utanför Stockholm. Hösten 1992 följde han med sin pappa Lennart till familjens ärvda egendom i den skotska övärlden. Längst ut på Islay mötte han en saltstänkt avkrok som genast tog honom med storm. Idag är ön Portnahaven en naturlig del av Jöns liv och det är där han hämtat inspiration till Hope Island-trilogin. Första delen heter Händig man sökes och kom ut 2017.
Fristående fortsättning på Händig man sökes och lika underbar.
Vi fortsätter att följa Heather och hennes pub.John kämpar på som snickare och vad ska hända med herrgården?!
Halvvägs till himlen andra delen om Hope Island av Jöns Hellsing.
Befolkningen på den lilla karga ön Hope Island ser ljust på sin framtid. Det nystartade snickeriföretaget har gjort sitt första stora jobb - renoverat upp öns pub. Äntligen kan alla samlas och dricka en god öl.
Tyvärr slutar invigningsnatten med tragedi när puben oförklarligt brinner ner. Heather, pubägarinnan, blir helt tagen av händelsen och med ett morsarv av svaga nerver blir hon intagen på psyket. Något som nästan får henne att gå under men ödet vill annat.
Samtidigt jobbar snickaren John på med att förstå vad som gick fel när puben brann ner. Han känner stort ansvar gentemot Heather i sin roll som snickare men även pojkvän.
Lord Winsley som äger stora delar av ön njuter av att se problemen hopa sig för framförallt Heather och John som han har agg mot sedan första boken.
Livstrådar vävs, stundvis passerar de varandra och stundvis går de längre ifrån varandra genom historien. Vem som är dina anfäder väger tungt på ön dit ingen kommer osedd av öbornas vakande nyfikenhet.
Har lyssnat på den här boken under semestern och den var lättare att hänga med i än första utifrån rimligheten i händelseförloppen 🙂 Ska läsa/lyssna på tredje boken snart 🤓
Heather har just haft invigning på sin pub när den natt därpå brinner ner till grunden.
Heather blir förkrossade och hamnar på samma anstalt där hennes mamma tog sitt liv.
Var branden en olycka eller var den anlagd?

En underbar uppföljare till ”Händig man sökes”. Fina miljöbeskrivningar och härliga karaktärer. Ser platserna i mitt huvud och önskar att jag kunde åka dit, sitta på Heathers pub och dricka öl.

Ser mycket fram emot ”Havets drottning”.