Hjärta av jazz

Bok av Sara Lövestam
"Jag var bara en pojk första gången jag tog tåget till Stockholm, och det var nittonhundrafyrtiotvå." Den rynkige mannen drar munnen till ett clownleende. Han heter Alvar Svensson, och en gång spelade han med Povel Ramel. På riktigt. Steffi Herrera går i Björkeskolan så lite som möjligt. Där är hon en horunge och drottningarna Karro och Sanja härjar fritt. Men i mp3-spelaren finns Povel Ramel, med snäll röst och ord som är roliga. Hon kan alla hans texter, nästan, och snart kan hon spela walking bass till de flesta av hans låtar. En dag när hon passerar ålderdomshemmet, hör hon välbekant musik strömma ur ett fönster Alvars berättelse i rummet med vevgrammofonen är en vild jitterbugg på Nalen. Den är budcyklar på Stockholms gator, mörklagda fönster och flickor man knappt vågade titta på. Och så jazzen, som enligt vissa var värre än kriget. När den gamle mannens minnen kraschar rakt in i tonåringens verklighet, förändrar det båda deras liv. Hjärta av jazz är en varm berättelse om oväntad vänskap. Det är Sara Lövestams fjärde roman. "Poetiskt, välskrivet, inkännande och uppmuntrande understryker denna ovanliga bok det som alla med udda och givande intressen redan vet: Det är nördarna som har de rikaste liven." Sundsvalls Tidning "Det svänger om Sara Lövestams roman ... Det är en fin historia som får hjärtat att klappa varmt." Kenneth Gysing, Femina
5 utgåvor
Välj utgåva
Hjärta av jazzSvenska - Pocket
ISBN: 9789164205612
Herz aus JazzTyska - Pocket
ISBN: 9783499269004
Hjärta av jazzSvenska - E-bok
ISBN: 9789164242143
Hjärta av jazzSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164204141
Hjärta av jazzSvenska - Pocket
ISBN: 9789175790008
En bok om vänskap, musik kärlek och utanförskap. Om att få en vän där man minst anar det. Om tider som flytt. Allt berättar med Saras vackert flytande språk.
Hjärta av jazz är en sådan läsupplevelse som gör att jag mer än en gång måste stanna upp i känslan en stund innan jag kan läsa vidare. Historien griper tag och gör att jag slukar sidorna, men samtidigt vill jag inte att boken ska ta slut. Gripande personporträtt, högstadieångest och utanförskap, passion för musik, oväntad vänskap över generationer och en historia som rör sig över tiden, det blir inte så mycket bättre än så här.