Petras prick

Bok av Maria Nilsson Thore
Petra vet precis hur många prickar hon har, men en dag saknas en. Hon försöker fånga och tejpa fast den, men den vill inte alls vara där. Tillslut måste hon släppa taget om pricken och låta den ge sig ut i världen. Det känns tomt för Petra. En bilderbok för åldern 3-6 år.
En leopard är bland annat känd för sina prickar men vad händer då om en av dem försvinner? Hur känns det då? En söt berättelse om hur det är när något som är helt självklart visar sig inte vara det trots allt…

När Petra Leopard vaknar upp är allt som vanligt; men när hon sedan börjar räkna sina sina prickar visar sig det att det bara finns 999 stycken kvar; en har försvunnit! Till slut hittar hon Pricken som vill ut i den stora vida världen och Petra känner sig tvungen att släppa den fri efter tappra försök att få den att stanna.

Årstiderna kommer och de går men Pricken har fortfarande inte kommit hem. Och frågan är om den någonsin kommer komma hem igen?

En bok innehållande ett fint budskap och snygga illustrationer!
Petra är ett prickigt djur, men en dag smiter en av prickarna och ger sig ut i världen. Det här är en lustig historia om att vilja ha sin prick men att tillslut behöva släppa taget och lita på att den kommer tillbaka. Extra roligt är att den blev en spinoff i form av en pixibok som handlar om prickens resa och hur den sedan kom hem till Petra igen. Underbara illustrationer där man inte kan låta bli att beundra alla tapeter och detaljer i bakgrunden.