Bus och Frö på varsin ö

Bus & Frö på varsin ö
Bok av Maria Nilsson Thore
Bus och Frö bor på varsin ö i havet. De känner sig lite ensamma och drömmer om att träffas, men de är båda väldigt lata och hoppas att den andra ska komma på besök. Under tiden tänker de ut fantastiska sätt att ta sig över havet, det ena galnare än det andra.
Ännu en söt berättelse med ett fint budskap ala Maria Nilsson Thore. Rekommenderas!

Bus bor på en ö och det gör Frö också; men ingen av dem kan simma för de är båda ganska lata. Men en dag bestämmer de sig för att bjuda in varandra; problemet blir att den andra tror att den andre kommer; vilket slutar med att de båda är kvar på sin egen ö. Men en dag förändras allt..

En härlig berättelse när man tar saker lite för självklart och att det trots de faktiskt löser sig ändå…
Det här är en fin bilderbok med en enkel historia och underbara illustrationer. Språket är poetiskt, men lättillgängligt och tilltalande för barn. Den handlar om de två djuren Bus och Frö som bor på varsin pytteliten ö mitt ute i havet och som vill träffas, men som både är alltför lata och hoppas att den andra ska komma.

Som barn fascineras man av vilka tekniker de tänker ut för att kunna ta sig över vattnet till varandra, den ena tokigare än den andra. Hur ska det gå? Det blir lagom spännande för ett barn som är 2-5 år. Maria Nilsson Thores akvareller i milda färger och många små detaljer (som i tapeter och liknande) är den stora behållningen. En bok som tål att läsas många gånger.