Mumintrollen

Trollvinter

Moominland Midwinter
Bok av Tove Jansson
Mumintrollet vaknar plötsligt från sin dvala mitt i vintern och det är omöjligt att att somna om. Resten av familjen sover fortfarande. I sin ensamhet stiger han upp och upptäcker snart vintern som är en helt ny, främmande och iskall värld med underbara varelser och han blir det första trollet någonsin som får uppleva vintern.
Kanske den bästa boken i Muminserien. Otroligt stämningsfull och passar super att läsa runt julhelgerna eller egentligen när som helst under vintern. Ren magi.
En underbar vinterskildring, med mycket värme. Att lära känna Muminfamiljen och dess vänner är ren och skär glädje för alla åldrar.
En bok som älskas här hemma av alla i familjen. Historian är spännande och lite vemodig och bilderna är både vackra och magiska. Mumintrollet som vanligtvis sover under vintern vaknar en vinterdag och kan inte somna om. Han vaknar till en annorlunda värld som han genast måste utforska och med sig på äventyret får han de vänner som inte brukar sova på vintern. en tidlös saga som kan läsas om och om igen.