Walking Man series, #2

Hud : (Walking Man del 2)

Skin
Bok av Mo Hayder
»Mo Hayder är en lysande deckarförfattare. Glöm bara inte att tända alla lampor först. Eller läs ute i solen. De kalla kårarna kommer definitivt ändå.« | GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET »När man just tror att allt är över och undrar varför det är så långt kvar i boken, skrämmer Mo Hayder vettet ur en!« | LOTTA OLSSON, DN När en ung kvinnas ruttnande kropp återfinns nära ett järnvägsspår utanför Bristol antyder såren på hennes handleder självmord. Det är också just så polisen vill ha det: snyggt och prydligt och enkelt att lägga till handlingarna. Men kriminalkommissarie Jack Caffery tvivlar. Fler synbara självmord dyker upp, alla med kopplingar till Älvgrottorna, ett nästan bottenlöst system av översvämmade gruvor. Caffery börjar ana en skugglik, mystisk varelse, någon som håller sig gömd i mörkret och osedd kan ta sig in i folks hus. Vid sidan av Caffery arbetar polisdykaren Flea Marley. Med sitt förflutnas trauman bakom sig har hon börjat undra om deras förhållande inte skulle kunna bli någonting mer än det yrkesmässiga. Men så upptäcker hon något som inte bara kommer henne obehagligt nära, det är så skrämmande att hennes liv aldrig kommer att bli detsamma. Och den här gången kan ingen - inte ens Jack - hjälpa henne. MO HAYDER [född 1962] är en brittisk kriminalförfattare som belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. Priset delas ut till »den levande kriminalförfattare som skänkt mest nöje till sina läsare« av Crime Writers Association. Hennes serie om Jack Caffery har sålt i över 2 miljoner exemplar. Hud är den fjärde boken om Jack Caffery. Mo Hayder är bosatt i Bath i England. »Förvridet blodtörstigt Hur motvilligt man än låter sig dras in handlingen, så är Mo Hayder lysande på att få en att läsa vidare.« | DAILY TELEGRAPH »Hud är gripande, komplex och uppslukande. Mo Hayder har en fängslande blick för det mörka.« | THE GUARDIAN »Som alltid hos Hayder är det otroligt otäckt men också starka känslor och människor att bry sig mycket om. Njutbart spännande.« | GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET
Kroppen av en kvinna hittas vid ett järnvägsspår utanför Bristol. Hon har skärsår på handlederna vilket får polisen att först tro att det handlar om ett självmord. Jack Caffrey , krminalkommisarie är inte helt säker och när flera liknande fall inträffar och det i samtliga fall finns en koppling till Älvgrottorna kopplas även polisdykare Flea Marley in.

Vad är det för väsen Jack tycker sig se skymten av och hur tar det sig in i folks hus? Kommer den fysiska attraktionen Jack och Flea emellan leda till något och vem är det som samlar på hud?

Det här är en ganska detaljrik och magstark historia, om man är känslig för sånt. Det är en helt ok historia omgiven av en massa mörker.