Innan snön faller

Bok av Helena Kubicek Boye
Höstens mörker sänker sig över Säter, den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som är för sjuka för att avtjäna sina straff i vanligt fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken. Men arbetsglädjen lägger sig snabbt när Anna får hotfulla meddelanden och en patient hittas död. Vad är det som pågår, vilka är de andra och vad finns i rum 55? När hoten mot Anna blir allt grövre är det tydligt att någon eller några inte vill att hon ska gräva djupare i vad som pågår på Säter. Vem kan Anna egentligen lita på? Kommer hon att få reda på sanningen? INNAN SNÖN FALLER, psykologen Helena Kubicek Boyes skönlitterära debut, är en spänningsroman som utforskar gränsen mellan det normala och vansinnet. »Styrkan i boken ligger i hur Kubicek Boye bygger upp suggestiva miljöer och skräckstämningar på Säter.« KERSTIN BERGMAN, BORÅS TIDNING »En väldigt ruggig, spännande och intressant debut av Helena Kubicek Boye.« BOKSYSTRAR »En berättelse som ger inblick i mentalsjukvårdens slutna värld.« INGER WASSENIUS, BTJ
Den handlar om psykologen Anna Varga har fått sitt första jobb
På säteters mentalhus. Men helt plötsligt börjar hon få hotfulla meddelande och information om att det finns ett rum 55, och vad döljer sig där ??

Det här är första boken om Anna och Säters mentalsjukhus. Den är väldigt spännande oxh man vill bara ha mer.
Rekommenderas för den som gillar spänning
Innan snön faller är Helena Kubicek Boyes skönlitterära debut. Och vilken debut sedan! Då jag själv är uppväxt utanför Säter, och själv känner till orten väl, så kunde jag inte låta bli att läsa denna bok. Jag har dessutom arbetat som guide på Säters Mentalvårdsmuseum i fem somrar och guidat turister och besökare där, så jag känner väl igen mig i miljön som beskrivs i boken. Anna Varga, är nyutexaminerad psykolog och hon har fått tjänst vid kliniken i Säter. Men när hon flyttat dit och börjat sin anställning så förstår hon att det finns så mycket mer, än bara det uppenbara. En mycket spännande bok, som håller mig i sitt grepp, fina miljöskildringar och miljöbeskrivningar. En pärla till bok, en bladvändare som jag varmt kan rekommendera!
En oerhört spännande bok som utspelar sig på rättspsyk i Säter och vi får följa psykologen Anna som hela tiden befinner sig i händelsernas centrum.
En väldigt bra bok.
Innan snön faller av Helena Kubicek Boye är en sååå spännande deckare! Höstmörkret sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Dit kommer den nyexaminerade psykologen Anna Varga, som lämnat Stockholm för sitt nya jobb i Säter. Men det blir ingen lätt start på det nya jobbet. Anna får mystiska meddelanden, en patient dör plötsligt och en annan försvinner spårlöst på sin permission. Anna försöker få klarhet i allt och det tar henne bakåt i tiden...det är mycket som har hänt genom åren bakom väggarna på den rättspsykiatriska kliniken.

Jag tokgillar den här spänningsromanen! Det är korta kapitel och det älskar jag, det känns så mycket lättare att läsa då. Det är enormt spännande och jag gillar att Helena Kubicek Boye tar upp mycket av psykiatrins historia. Tänk så grymma behandlingsmetoder man hade förr!!