Pastor Viveka och Glada änkan

Pastor Viveka, #3
Bok av Annette Haaland
Det här är den tredje delen i bokserien om pastorn som alltid lyckas hamna i närheten av ett brott. Berättelsen fokuserar på Enskedes gamla kvartersbio, där en kvinna som kallades Glada änkan spelade piano till stumfilmerna för hundra år sedan. Enskedeborna är nu i full gång med att rusta upp den gamla biografen, men ordningen störs av en ny medlem i kyrkan samt ett avhugget finger.
6 utgåvor
Välj utgåva
Pastor Viveka och Glada änkanSvenska - Pocket
ISBN: 9789175038575
Pastor Viveka och Glada änkanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100169978
Pastor Viveka och Glada änkanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174333985
Pastor Viveka och Glada änkanSvenska - E-bok
ISBN: 9789100169985
Pastor Viveka och Glada änkanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176516041
Pastor Viveka och Glada änkanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789143014631
Boken Pastor Viveka och Glada änkan är skriven av Annette Haaland och är den tredje boken om Pastor Viveka som med sin familj bor i Enskede. Pastor Viveka är, som titeln antyder, pastor i en frikyrkoförsamling. Församlingen består av en varierande palett människor, alla med sina olika problem och bekymmer, men de är också tätt sammansvetsade och även om de ibland blir oense så kan man lita på att när det krisar rejält då ställer de upp mangrant.

Denna bok är berättelsen om Glada Änkan som under stumfilmstiden spelade piano på biografen i Enskede. Under stumfilmstiden var det alltid en pianist som spelade i biografen under tiden filmen spelades upp, förmodligen för att det annars skulle bli väldigt tyst och kanske lite tråkigt i biosalongen.

I boken berättas att man hittat Glada Änkans piano och man vill då både öppna biografen igen i Enskede och också återställa pianot till dess forna glans. Glada Änkan är död sedan länge och Biggan börjar forska i Glada Änkans historia och hittar en hel del både tragik och lycka och kommer fram till att Glada Änkan nog inte var så glad alla gånger.

Karin Guppe har också en central roll. Hennes man, Eric Guppe är, förutom en hustrumisshandlare, inblandad i skumraskaffärer. En sak som hans revisor upptäcker och då försvinner plötsligt både Erik Guppe och revisorn.

Lägg sedan till lite familjeproblem i pastor Vivekas familj och några ryska maffiasnubbar som Eric Guppe försökt lura och det hela utmynnar i en spännande, rolig och mycket mänsklig historia.