I tystnaden begravd

Bok av Tove Alsterdal
Del 2: Gränsland. En ensam man slås ihjäl med sin egen yxa på en gård i Tornedalen. I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän och flyr över gränsen. Katrine har just fått sparken som journalist när hon upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer. I tystnaden begravd är både en kriminalroman och en storslagen släktkrönika som sträcker sig från Tornedalen och österut, in i det fallna Sovjetimperiet.
Gillar du deckare men ännu inte upptäckt Tove Alsterdal då har du något att se fram emot.

Hennes första bok "I tystnaden begravd" är en släktkrönika från Tornedalen med rötterna i Karelen och Sovjetunionen. Lars-Erik Svanberg var en gång Sveriges bästa skidåkare nu hittas han ihjälslagen på en gård i Tornedalen. Samtidigt skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän i St Petersburg och Katrine far norrut för att söka sanningen när hon upptäcker att hennes mamma inte är den hon tror.

"Låt mig ta din hand" En Charlie dödsstörtar från en balkong och polisen avskriver det som självmord. Hennes syster Helene är inte övertygad om att det stämmer. Vad hade systern gjort i Argentina precis före sin död. Helene upptäcker att hennes eget liv är djupare förankrat i en brutal del av historien än vad hon anat.

"Vänd dig inte om" Svante Levander knivhugg till döds på väg hem från affären. Hans före detta fru häktas misstänkt för mordet. Det finns ett vittne, en utländsk tiggare som nu är spårlöst försvunnen.

"Blindtunnel" ett svenskt par köper en övergiven vingård i Sudetenland. När de upptäcker en igenmurad nedgång till källaren är de en fasansfull historia på spåren.

"Rotvälta" mord då och nu i ångermanländsk avfolkningsbygd.

Författaren är en mästare på att kombinera spänning och verkliga händelser. Förutom en spännande läsupplevelse slår man igen boken med fördjupade kunskaper.
Rekommenderas för den som gillar deckare