Den osynlige mannen från Salem

The invisible man from Salem / Christoffer Carlsson ; translated by Michael Gallagher
Bok av Christoffer Carlsson
En ung kvinna kvinna hittas ihjälskjuten på ett härbärge i Stockholm. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna. Nästan tjugo år tidigare, under uppväxten i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. I skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt. Det är slutet av sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint. "Den osynlige mannen från Salem" är den första delen i den hyllade serien om polisen Leo Junker.
Jag har läst Järtecken av Christoffer Carlsson. Den gav mersmak och jag kände att jag ville läsa mer av honom. Det här är första boken i serien om Leo Junker.
Denne Leo vaknar en natt av när en ung kvinna hittas skjuten i närheten av hans bostad.Leo är polis men just nu satt på vänt efter en händelse i jobbet där han utmålades som syndabocken.

Leo engagerar sig i fallet, men blir själv utpekad som misstänkt mördare. Historien kastar honom tillbaka till barndomen och ungdomen. Samtidigt som denna historia berättas historien om Leo och kärleken Julia samt hennes brorsa Grim. Det är här som Christoffer Carlsson har sin storhet. Själva kriminalhistorien är inte det viktiga, utan det är personbeskrivningarna och stämningen som han bygger upp. Det är precis det som gör att jag vill läsa mer av Carlsson. Den här boken nåt inte upp till samma höjd som Järtecken, men absolut, Leo Junker kommer jag att följa vidare.