Helveteselden : [en Konrad Sejer-deckare]

Hell Fire
Bok av Karin Fossum
Ny psykologisk spänningsroman med kommissarie Sejer i huvudrollen! Helveteselden är en ny psykologisk och djupt mänsklig spänningsroman av Karin Fossum med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. En berättelse där inte bara frågan om vem utan framför allt varför måste besvaras. I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.Det är en varm sommardag i början av juli 2005. I en sänka, intill en träddunge, står en gammal, rostig husvagn. Inuti ligger en kvinna och hennes femårige son döda. Brutalt mördade. Fyra knivhugg i moderns kropp, lika många i barnets. På golvet bredvid dem ligger det blodiga mordvapnet, en kniv med långt blad. Kniven och ett blodigt fotavtryck är de enda spår poliskommissarie Konrad Sejer har då han försöker lösa vad som på en gång framstår som ett vansinnesdåd och ett välplanerat mord. Varför befann sig kvinnan och hennes son i husvagnen? Och vem har haft motiv att mörda dem? "Karin Fossum har en mästerlig förmåga att skapa krypande spänning och att skildra avvikande, lite udda människor. En högkvalitativ psykologisk thriller." Ingalill Mosander, Aftonbladet Översättare:Margareta Järnebrand
Spännande bok som var till en början lite jobbig att lyssna/läsa på men man kommer igång och förstår handlingen i mitten va boken och då kan man verkligen inte sluta att läsa boken.

En kvinna bor ensam med sin son (5 år) som jobbar inom hemtjänsten och far runt till olika personer som hon hjälper med tex att städa, tvätta med mera.
Sonen gillar inte att bli ensam i daghemmet då han vill vara med sin mamma men hon måste jobba för att få mat på bordet och ett hem till sin son.
En vårdare går bort och kvinnan får ärva en hel del pengar av personen och hon planerar att fara utomlands med sonen, men som hon inte vet av är att en person förföljer henne.