Om du bara visste

Bok av Caroline Säfstrand
När Elin en dag hittar en förlovningsring i pojkvännen Zacks ficka får hon panik. Hon packar en väska och beger sig brådstörtat till Hallands Väderö - en plats som hon svurit på att aldrig någonsin återvända till. Här får hon dela bostad med Anja, en äldre dam som kommit till ön för att måla. Anja släpper inte gärna någon för nära inpå livet, men när hon ser vilken av hennes tavlor som Elin uppslukas av förstår hon att Elin inte är som alla andra. Sommaren tillsammans på ön förändrar allt. Omslutna av öns vackra naturlandskap utvecklas en djup vänskap. Tryggheten de känner i varandras sällskap ger dem modet att ta tag i sina plågsamma minnen. I takt med att de kommer varandra allt närmare inser de även att deras historier på ett förunderligt sätt tvinnas samman till ett gemensamt mönster. Plötsligt blir den enas frågor den andras svar ...
5 utgåvor
Välj utgåva
Om du bara vissteSvenska - Pocket
ISBN: 9789176910665
Om du bara vissteSvenska - E-bok
ISBN: 9789187135613
Om du bara vissteSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176790595
Om du bara vissteSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187135606
Om du bara vissteSvenska - Pocket
ISBN: 9789174752281
Om du bara visste av Carolina Säfstrand.
En trasslig historia om Elin och Anja som möts på Hallands Väderö.
De båda kvinnorna har var för sig valt att hyra boende i de gamla fyrvaktarbostäderna.
Elin flyr från kärleken som skrämmer henne, hon har svårt att släppa in någon annan till sitt innersta. Någon som kan hjälpa henne att bli hel från en barndom i kaos och söndring.
Anja söker sig till ön för att få skapa ifred, måla sig till ro. Men med Elins ankomst rubbas cirklarna och dåtidens skador kommer upp till ytan.
Två kvinnor i olika åldrar finner styrka, tröst och stöd i varandra men också en förståelse för det trasiga var och en bär på.
Dagar blir till veckor och minnen blir till vetskap. När sanningen kommer fram flyr de båda in i sig själva igen.
En gripande bok med fina miljöskildringar och ett intressant ämne med människans psyke. Absolut läsvärd!
Utgiven 2014