Drottningklockan

Bok av Elisabeth Öhman
Under spektakulära former stjäls drottning Marie-Antoinettes magnifika fickur från ett museum i Jerusalem. Tjuven kommer undan och flyr utomlands där han håller sig undan och byter identitet. Men att ha ett värdefullt och välkänt stöldgods i sin ägo är farligt och han bestämmer sig för att låta någon annan gömma klockan tills tiden är inne att sälja den vidare. Aron är en annorlunda kyrkogårdsvaktmästare som tack vare sitt brinnande intresse för klockor oväntat blir förvaltare till det stulna uret. Detta blir upptakten på en mångårig katt och råttalek mellan den undre världen och den intet ont anande urmakaren, som tas med på en fartfylld resa runt jorden. I bakgrunden finns även ungdomskärleken Maggan och en okänd dotter som gör spionkarriär inom M16 i London. Kommer sanningen fram? Och kommer drottningens klocka att hitta hem? "Drottningklockan" är ett spännande äventyr där de mest osannolika vägarna möts och där kärlek och passion spelar huvudrollen.
Osannolik men underhållande!
Detta är en bok som tyvärr har stått oläst i min hylla alltför länge. Men när jag fick del tre i Timeliness-serien blev det ett ypperligt tillfälle att ta mig an del ett.

Aron är en kyrkvaktmästare med en stor passion för klockor. Marie-Antoinettes magnifika fickur The Queen blir stulet och hamnar tillslut hos honom med uppmaningen att han ska förvara det på ett säkert ställe. Aron, vars tankar kretsar kring ungdomskärleken Maggan, märker inte att olika aktörer i den under världen har koll på både honom och människor i hans närhet.

Drottningklockan är en lättläst detektivroman i stil med 100-åringen. Aron är en charmig karaktär som är lätt att tycka om, även om jag ibland skulle vilja ge honom en spark i ändan. Överlag tycker jag det är fina gestaltningar och jag vill gärna lära känna flera av karaktärerna lite mer.

Elisabeth Öhman har verkligen lyckats med att fånga de olika tidsepokerna, dels med tankar och värderingar och dels med saker som mat, möbler och kläder. Det blev en hel del fnissande och igenkänning under bokens gång.
- Visa kortare text
Recension 🌸 Drottning klockan av Elisabeth Öhman

Spänning från första sidan.
Detta är egentligen inte min gen men jag tyckte mycket om denna bok.
Både spännande och mycket känslor med relationer. En bra blandning av allt.
Historien är skriven på ett mystisk sätt och man vill hela tiden veta mer.
Välskriven och lättläst.
Gillar ditt sätt att skriva Elisabeth.
Omslaget är så fint.

Tur jag har nästa del att fortsätta läsa direkt.
Rekommenderar dig varmt att läsa.
Detta var en charmig berättelse med mycket underfundigheter och fina karaktärer. Aron och Msggan, förälskad i ungdomen men skildes åt..

Emellanåt tyckte jag väl att det bli lite väl osannolikt och nästan på gränsen till för mycket trams. Men författaren lyckas reda ut det så berättelsen håller sig på rätt sida.

Det händer väldigt mycket men det berättas i ett behagligt tempo.

Charmigt och emellanåt småroligt. Det var även väldigt fascinerande att läsa om alla de olika klockorna Aron samlar på.
Marie-Antoinettes magnifika fickur stjäls från ett museum i Jerusalem och hamnar hos kyrkovaktmästaren Aron med sitt brinnande intresse för klockor. Han vet inte av vem han har fått det, utan vet bara att han ska förvara det och hålla det gömt. När han får ytterligare information om vad han ska göra börjar en spännande och rolig jakt. Tjuvarna och MI6 är honom på spåren. Det blir en resa finurligt, roligt och spännande skrivet genom verkliga händelser i historien.
En lysande bok som man både skrattar åt och biter på naglarna.