Renässansringen

Bok av Elisabeth Öhman
1562 rider den mystiska Mr Walker in i drottning Maria Stuarts borg och friar till henne med en ring, formad som en dödskalle. Fyrahundra år senare har klockmakare Aron Pettersson i Nyköping fått tag i ringen och dras in ett rafflande äventyr där en våning i London, mystiska krafter och drottning Elizabeths guldklockor behövs för att lösa mysteriet.
3 utgåvor
Välj utgåva
RenässansringenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188845429
RenässansringenSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991922
RenässansringenSvenska - E-bok
ISBN: 9789188845436
Underhållande och medryckande läsning!
Nu har ytterligare en av mina hyllvärmare blivit läst och jag har fått hänga lite till med Aron Pettersson.

Denna gång håller vi till i London och gör även besök hos Drottning Elizabeth II och MI6. Med i handlingen finns även en dödskallering som drottningen av Skottland, Maria Stuart, fick år 1562 av den mystiske Mr. Walker. Frågan är hur ringen och Aron hör ihop? Och vilken roll spelar Fantomen?

Renässansringen är som en feelgood-deckare med historiska inslag. Visst, en hel del av det som händer är ganska orealistiskt men vad spelar det för roll? Om man släpper de tankarna så märker man att det är en bok med ett stort läsvärde, mycket intressant och fördjupande och med ett lättsamt språk. Extra plus för korta kapitel.

Intrigen håller ihop mycket bättre än i Drottningklockan, jag upplever inte den som lika spretig eller hoppig. Elisabeth Öhman har skrivit en bladvändare med humor, hemliga agenter och seriefigurer. Hon har även gjort grundlig research både vad gäller Fantomen och Maria Stuart. Nu ser jag fram emot att läsa den tredje delen i Timeliness -serien.
"1562 rider den mystiska Mr Walker in i drottning Maria Stuarts borg och friar till henne med en ring, formad som en dödskalle. Fyrahundra år senare har klockmakare Aron Pettersson i Nyköping fått tag i ringen och dras in ett rafflande äventyr där en våning i London, mystiska krafter och drottning Elizabeths guldklockor behövs för att lösa mysteriet."

Det här är en fortsättning på boken Drottningklockan och har man inte läst den så tycker jag nog att man bör göra det innan man läser denna. Man får ut så mycket mer av historien då. Jag tycker att boken är lagom spännande och är både trovärdig och full av historiska detaljer. Underhållning på hög nivå.