Prästdöttrarna, #2

Katarinas bok

Bok av Maria Gustavsdotter
En atmosfärrik och spänningsfylld släktkrönika! Genom 1650-talets Norden drar krigets vindar och det råder missväxt. På Orust har prästfrun dött i barnsäng och systrarna Katarina och Ebba tvingas välkomna en ung styvmor till familjen. Hos Katarina växer viljan att själv skapa sig en framtid, fjärran från faderns och styvmoderns förtryck. Snart nog är hon på väg söderut, mot ett nytt liv som köpmannahustru i danska Ribe. Katarinas bok tar vid där Ulrikas bok slutade och utgör andra delen av tre i Maria Gustavsdotters atmosfärrika och spänningsfyllda släktkrönika om de tre prästdöttrarna Morlandeus. Pressröster om Ulrikas bok, första delen i serien Prästdöttrarna: »Det är spännande. Som alltid med Maria Gustavsdotter levandegör hon livet i stort som smått en resa i historien, och ändå så aktuell. Det som hände då, händer i dag.« Bohusläningen »En riktigt bra historisk roman Författaren har vävt in mängder av fakta om vardagslivet på 1600-talet i en spännande historia om fyra ungdomar. Och hon har gjort det så förledande skickligt att det aldrig tynger ner berättarflödet.« Bibliotekstjänst
Jag började läsa den här del två i serien direkt efter att jag avslutat första boken. Det är alltid lite läskigt, kommer nästa bok vara lika bra som den första? Ja!! Den här är precis lika spännande i handlingen och intressant att få ta del av livet i Sverige på 1600talet.
Jag tycker att författaren lyckas med spännande och nyanserade personlighetsskildringar. Vissa karaktärer är härliga, andra rent igenom urusla medan andra gör både gott och ont.
Nu ska jag genast öppna bok tre i serien som heter Ebbas bok.
Rekommenderas för den som gillar historiska romaner