Hippie

Bok av Paulo Coelho
1970. Hippiegenerationen drömde om en värld i fred och frihet. Om människors lika värde och kärlek över alla gränser. I Hippie, Paulo Coelhos mest självbiografiska bok hittills, får vi följa med honom som ung man med författardrömmar. Han låter håret växa långt och reser världen runt i sitt sökande efter svar på de eviga frågorna kring meningen med livet och vår existens i universum. Allt kan hända - och händer. Från att bli arresterad som terrorist av den brasilianska militärjuntan till mötet med Karla i Amsterdam, där en livslång kärlekshistoria tar sin början. Paret bestämmer sig för att åka till Nepal tillsammans på Den magiska bussen och längs vägen förändras både de och världen omkring dem.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna bok. På sina ställen är den väl intressant, men många gånger blir jag rastlös under tiden jag läser den. Jag tror att jag hela tiden ska bli lika tagen av alla Coelhos texter som jag blev när jag läste Alkemisten. Tyvärr verkar inget kunna mäta sig med den, i alla fall inte denna bok. Detta var för mig ingen höjdare men något fick mig ändå att läsa ut den.
I boken får du följa Paulo på hans resa som hippie genom världen. Älskar språket och du blir fast i storyn direkt. Riktigt bra bok!!