Gangsterprinsessan

Bok av Helen Stommel Olsson
Sara var under sin karriär en av Sveriges mest hårdföra knarkkurirer och rutinerad människosmugglare runt om i Europa. Med en tuff uppväxt i förorten Bergsjön, nordöst om Göteborg, kom hon tidigt i kontakt med tunga droger och gängens och gatans kompromisslösa villkor. Hemma regerade pappans knytnävar och mammans rädsla. Från att ha varit hårt mobbad i skolan, avancerade hon som ung tonåring till en avtrubbad tuffing med hot och knytnävar som vapen. Alkohol, GHB, hasch, snatteri, inbrott, bilstölder och slagsmål blev vardagsmat. När hon var 20 år och ensamstående tvåbarnsmor blev hon bjuden på amfetamin av sin egen mamma. Förälskelsen i drogen blev omedelbar och passionen drog henne i rasande fart in i den kriminella världens yttersta och innersta krets. Hon levde efter mottot: Ensam är stark och med en orubblig övertygelse att aldrig gola, hamna i skuld eller vara någon skyldig lyckades hon parera sig fram och överleva sitt eget tunga missbruk samtidigt som hon blev en fullfjädrad langare. Paradoxalt nog tvingades hon göra avkall på sin egen hederskodex, då blod alltid är tjockare än vatten. Detta vägskäl blev hennes räddning men också början på ett långt fängelsestraff och så småningom ett nytt omtumlande liv utanför fängelsemurarna som nyfödd under en helt annan identitet.
4 utgåvor
Välj utgåva
GangsterprinsessanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188429377
GangsterprinsessanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177788652
GangsterprinsessanSvenska - Pocket
ISBN: 9789188429599
GangsterprinsessanSvenska - E-bok
ISBN: 9789188429513
En otroligt bitande historia som drar in läsaren in i texten direkt. En bok som berättar om baksidan av kriminaliteten och varför det är så lätt att någon hamnar där gång på gång. Spännande, intressant och väldigt svår att lägga ifrån sig.
Den här boken var en gripande historia om en makalös kvinnas livsöde. En rå och stark berättelse. Många felaktiga val i livet påverkade negativt, men det fanns även glimtar av hopp och glädje. En mycket omtumlande bok. En stark debutbok av författaren.