Fadersmord

Bok av Carina Bergfeldt
Med minutiös noggrannhet planerar en anonym mördare att genomföra ett mord på den person som gjort hennes liv till ett levande helvete. Planen på det ultimata mordet läggs i detalj enligt tv-seriemördaren Dexter Morgan som förebild. Hon dokumenterar allt i den skrivbok som, trots sitt makabra innehåll, är utsmyckad som en oskuldsfull flickas dagbok med färgglada muffins. Och för att inte tappa fokus sitter en lapp på kylskåpet där det står: Fadersmord. Samtidigt som fadersmordet planeras hittas en kvinna fastfrusen i Simsjön, och det är ingen tvekan om att hon har blivit mördad. Hos Skövdepolisen arbetar kriminalinspektör Anna Eiler intensivt med fallet parallellt som reportrarna Julia Almliden och Ing-Marie Andersson driver sin egen brottsutredning. Alla tre har sina personliga anledningar till att lösa mordfallet, för i den lilla staden har alla på ett eller annat sätt en relation till varandra relationer som den här vintern sätts på svåra prov. Och kanske bär en av dem på mörkaste hemligheten av alla. Fadersmord är en psykologisk romandebut som kryper under huden. En skickligt vävd spänningsroman och som skildrar ett arv av våld och de outplånliga spår detta lämnar. "Hämndlysten debut i sann Dexter-anda!" Mons Kallentoft "Fadersmord är en klaustrofobisk, välskriven och spännande berättelse. Vid läsningen tänkte jag flera gånger på tv-serien Dexter, och fick känslan av att precis som där befinna mig i en verklighet där precis vad som helst kan hända." Mons Kallentoft "En spännande och psykologiskt vibrerande historia." Enbokcirkelföralla "En bra intrig, intressanta karaktärer och ett roligt upplägg, där en blivande, anonym mördare kämpar för att hitta den optimala mordmetoden för att ta livet av en misshandlare." Dagens Nyheter
8 utgåvor
Välj utgåva
FadersmordSvenska - Pocket
ISBN: 9789187441912
FadersmordSvenska - E-bok
ISBN: 9789188171924
Un cuore in agguatoItalienska - Okänt
ISBN: 9788830438996
FadersmordSvenska - Inbunden
ISBN: 9789197957359
FadersmordSvenska - Pocket
ISBN: 9789186969585
Matar a papáSpanska - Pocket
ISBN: 9788432220296
Matar el meu pareKatalanska - Pocket
ISBN: 9788466417914
FadermordDanska - Inbunden
ISBN: 9788711378809
En bok som jag har svårt att komma in i. Det enda jag kan tänka på är att försöka lista ut om det är carinas egen uppväxt som skildras.
Har man lyssnat på Carina Bergfeldts sommarprat hon gjorde den 9/7 - 19 så förstår man hur boken kommit till då delar av pratet återkommer i boken, en psykisk och fysisk misshandlare till far och make.
Boken är dels en deckare och dels en thriller då det är två historier i en. En mordutredning (deckare) utreds parallellt med en historia där ett fadersmord planeras (thriller). Vem som planerar detta är dock väldigt svårt lista ut och jag kunde inte göra det förrän precis på slutet!
Jag tyckte väldigt mycket om boken och den får full pott av mig!