Anders Knutas, #10

Den sista akten

Bok av Mari Jungstedt
"Den sista akten" är den tionde delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen. Under den myllrande Almedalsveckan hittas den omstridda debattredaktören Erika Malm mördad på ett hotellrum i Visby. Undersökningarna leder tillbaka till ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spåren av en hemlig älskare. Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson står inför ett av sina mest uppmärksammade fall, samtidigt som de måste välja vad de ska göra åt den kärlek som spirar mellan dem. Tv-reportern Johan Berg är polisen hack i häl. Allt medan en okänd gärningsperson döljer sig i kulisserna. Någon som vill avgöra slutet på den sista akten.
Jag gillar de andra delarna i serien, men denna delen var nog den segaste jag har läst. Kändes som en mellan akt inför nästa del. Det enda som var intressant var själva huvud karaktärena men inte själva historien. Men ibland kommer det en sån bok om man följer en sån lång serie så nya tag på nästa del.
Inte seriens starkaste bok utan känns mer som en mellan bok. Jag saknar lite av huvudkaraktärerna men samtidigt så blir den här boken mer fristående än vissa av de andra böckerna.