Anders Knutas, #3

Den inre kretsen

Unknown : Anders Knutas series 3
Bok av Mari Jungstedt
"Den inre kretsen" är den tredje delen i Mari Jungstedts succéserie om mord i den gotländska idyllen, med kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson i täten för utredningarna. En ung kvinna hittas mördad på en fågelholme på Gotlands västkust. Offret visar sig vara en av de internationella studenter som deltar i utgrävningen av en vikingatida hamnplats. Kort därpå återfinns ett halshugget gotlandsruss - dess huvud hittas spetsat på en påle. De makabra fynden har rituella inslag som tar Visbypolisen långt tillbaka i öns blodiga historia. Fallet får stor uppmärksamhet i media, och tv-reportern Johan Berg rapporterar om de mystiska händelserna samtidigt som han försöker få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera.
Jag älskar ju Mari Jungstedts böcker och den här boken gjorde mig inte heller besviken :)

Boken är spännande från början till slut och den inleds med ett mord på en ung kvinna - en arkeolog. Hon försvinner spårlöst efter en trevlig utekväll med sina kompisar.

Det verkar lite skumt med den här unga tjejens försvinnande. Det är som om hon har gått upp i rök.... Men så hittas hon efter några dagar hängande naken i ett träd.....inte långt därifrån hon bodde....

Anders Knutas får som vanligt fullt upp på sin efterlängtade semester och har svårt att tänka på något annat än lösningen på mordet. Även journalisten Johan Berg är fullt engagerad samtidigt som hans fästmö Emma är höggravid.

Det blir fler mord och avhuggna hästhuvuden dyker upp lite varstans...frågan är om hästhuvudena har något samband med morden....?

Vill ju inte avslöja för mycket här för då blir det ju inte spännande för läsaren som vill läsa boken. Men som alltid med Mari Jungstedts böcker är de väldigt läsvärda!
Alltså så bra ! Synd bara att de går så fort att läsa men som tur är finns det mer böcker. Kunde inte släpa den och så spännande. Gillar hennes sätt att skriva enkelt men ändå bra. Lätt att hålla reda på alla karaktärer . Ser verkligen fram emot de andra delarna.