Anders Knutas, #1

Den du inte ser

Unseen : Anders Knutas series 1
Bok av Mari Jungstedt
"Den du inte ser" är den första delen i Mari Jungstedts succéserie om kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson som löser mordmysterier i den gotländska idyllen. Den gotländska försommaren blommar som vackrast när två unga kvinnor på kort tid hittas mördade. Snart sprider paniken sig både bland bofasta på ön och kommande semesterfirare. För Visbypolisen gäller det att få fast den skyldige innan turistsäsongen drar igång på allvar - och innan mördaren slår till igen. När Anders Knutas gräver djupare i de mördades förflutna nås han av ett besked han hade hoppats slippa. Ännu ett offer har hittats ... Tv-reportern Johan Berg stationeras på Gotland för att bevaka fallet och finner sig omedelbart attraherad av en väninna till offren, Emma Winarve, trots att hon är gift.
Författaren inleder starkt och man fattar snabbt tycke för Knutas och Karin. Spänning och relationer från första sidan. Läs hela serien och ryck med i alla händelser som händer på Gotland.
Dags att läsa denna serien och del 1 var bra start . Så spännande och lätt att hänga med . Den har en hög spänning, historien flyter på bra. Man hade svårt att gissa vem mördaren var och lagom med karaktärer att hålla reda på. Kommer verkligen att se fram emot de andra böckerna.
Jag har länge velat läsa något av Mari Jungstedt men det har aldrig riktigt blivit av, på den senaste tiden har det blivit en del deckare för min del så passade jag helt enkelt på att läsa första boken i “Anders Knutas” serien när jag ändå hade ett bra läsflow.
Helt ärligt så hade jag lite fördomar om dessa böcker för trodde att de bara skulle vara några dussindeckare som man hade svårt att fastna för.
Men wow säger jag bara! Så himla fel jag hade, den här boken har verkligen allt.
Jag fastnade från första sidan och kunde inte sluta läsa överhuvudtaget.
Språket, händelseförloppet, dialogerna, intrigerna. Ja egentligen allt var verkligen på topp.
Ser fram emot att läsa resterande böcker i serien. Stark 4 av 5