Systrarna

The Sisters
Bok av Claire Douglas
Det är två år sedan Abis tvillingsyster Lucy omkom i en tragisk bilolycka. Abi, som körde bilen, är nedbruten av sorg och skuld när hon flyttar till Bath för att försöka gå vidare i livet. Vart hon vänder sig tycker hon sig se Lucy, men det visar sig alltid vara någon annan. En dag möter hon Bea som är rena avbilden av Lucy och hennes tvillingbror Ben. De blir nära vänner och Abi flyttar snart in i deras exklusiva kollektiv. Men när Abi blir förälskad i Ben så är Bea inte lika trevlig längre. Hon anklagar Abi för att ha stulit ett armband. Och plötsligt börjar märkliga och oroväckande saker hända. För det är väl inte bara inbillning - »Jisses, vilken bok helt omöjlig att lägga ifrån sig!« Endaste Eböcker »Gripande klaustrofobisk och oförutsägbar. Perfekt för alla som älskade Kvinnan på tåget.« Marie Claire »Spänningen sipprar från varenda sida. Beroendeframkallande läsning som kommer att hålla dig på helspänn.« The Sun "En deckare du måste läsa i höst." Lotta Olsson, DN CLAIRE DOUGLAS är en brittisk kriminalförfattare som slog igenom när hon vann tidskriften Marie Claires debutantpris med romanen Systrarna. Hennes andra roman, Ung kvinna saknad, blev en Sunday Times Bestseller och kom ut i Sverige våren 2017.
Detta är en bok som vi i bokklubben jag är med i ska ha läst till nästa träff nu i augusti. Jag hade inga större förväntningar på den men blev positivt överraskad ändå. Den är lättläst och bitvis spännande. Även fast jag till viss del kunde förutse handlingen så ville jag fortsätta läsa för att se om det verkligen skulle sluta som jag hade tänkt.
Tempot är ganska lågt, så en hinner läsa flera sidor innan det händer något speciellt. Att somna i hängmattan med boken är därmed inga problem, vilket kan vara skönt.
Men kontentan är därmed att detta är en helt ok bok som fyller sitt syfte för stunden.
En spännande bok som jag upplever som en psykologisk thriller. Dock tappar den fart emellanåt och det kan kännas som man står och stampar lite. Den har dock ett antal twistar som höjer handlingen för läsaren.