Allt för min syster

My Sister's Keeper
Bok av Jodi Picoult
Anna är en designerbaby. Hon blev till för att kunna vara donator till sin storasyster Kate som har leukemi. Till slut får Anna nog. Hon är trött på att ständigt behöva finnas tillgänglig för sin syster och vara begränsad och stämmer därför sina föräldrar, för att få rätten till sin egen kropp.
Anna är tretton år och en så kallad designerbaby. Hon blev till endast för att kunna vara en donator till sin storasyster som har leukemi. Efter många donationer och operationer har Anna fått nog. Hon är trött på att ständigt behöva vara begränsad i allt hon gör. Därför stämmer hon sina föräldrar, för att få rätten till sin egen kropp.

Det blir startskottet på en rättsprocess. Mamman är försvarsadvokat och bestämmer sig för att vara sin egen försvarsadvokat – något som gör det redan komplicerade fallet än mer komplicerat.

Picoults berättarknep att låta alla karaktärer få ge sin sida av historien genom att efter varje kapitel skifta berättarjagets perspektiv ger boken ett ännu större djup, och en förståelse för hur de olika karaktärerna tänker. Att inget är svart eller vitt.