Mannen i rutig skjorta

Bok av Magnus Danielson
Den icke-existerande Inge Göransson kommer till sans efter att ha legat utslagen på trottoaren på Mössebergsgatan i Falköping. Femton sekunder efter sitt uppvaknande finns han överraskande på riktigt och är hopplöst förälskad i den mystiska Helen, en lika svårfunnen person som han själv. Kärleken synes vara obesvarad och när den ambitiöse och svartsjuke polisassistenten Patrik Persson dyker upp tycks alla resterande förhoppningar grusas. Patrik Persson är fast besluten att sätta fast Inge Göransson för det fasansfulla brott som Patrik är övertygad om att Inge planerar. Under tiden går livet på ingenjörsfirman vidare, med den ena brott- och lastberäkningen mer komplicerad än den andra, precis som på grannföretagets ekonomiavdelning, där fakturor konteras och timpriser kalkyleras av den outtröttliga ekonomichefen. Spänningen stegras olidligt långsamt när den dramatiska upplösningen på Mössebergs diabasbranter närmar sig.
Att vara ute och springa kan vara farligt. Helt plötsligt händer något som är början på något nytt. Som orienterare glädjer jag mig när det kommer en bok som berör min favoritsport. En skog, ett berg, ett par som hittar varandra!
Inge Göransson, som egentligen heter något annat, har nog fötts med otur.

När han råkar ut för en olycka och blir liggandes på trottoaren, kommer Helena fram till honom för att se tiil att allt gått bra, innan hon springer vidare till ett möte. Inge blir av detta lilla möte förälskad i någon han inte vet vem det är.
Snart kommer polisen som tar honom för ett fyllo.

Patrik Persson som är en av poliserna, har börjat på buggkurs, vilket även Helena har gjort. Patrik blir väldigt intresserad av Helena.

Inge Göransson råkar snart ut för ännu en olycka, mitt framför Helena. Polisen Patrik, som inte gillar Inge, fängslar honom, och varnar Helena för honom.

Medan Patrik jagar Helena och försöker sätta dit Inge, kan varken Helena eller Inge glömma varandra. Men hur ska de hitta varann?

Jisses vilken härlig bok. En charmig och mysig feelgood, med mycket humor och tokigheter. Man undrar ju hur mycket otur man kan ha.
Samtidigt finns det en spänning som gör att det inte går att sluta läsa.

Har du inte läst den, så gör det!