Mocka

Moka
Bok av Tatiana de Rosnay
Fransk spänningsroman som andas Paris och dess igenkännliga atmosfär. Snabbt tempo, egna efterforskningar och många samtal. När livet vänds på ända och saker ställs på sin spets kan samtal som man inte visste om behövdes, plötsligt få komma fram och ta plats. En familj och relation kan påverkas i många riktningar av tragiska händelser.
En förälders mardröm, det närmast otänkbara drabbar familjen när sonen hamnar i koma efter en smitningsolycka. Traumat påverkar relationerna i familjen och modern söker febrilt svar på vad som egentligen hände. Det är gripande, känslostarkt och samtidigt med en underliggande spänning beskrivet. Jag uppskattar även tidigare böcker av författaren, bl a för ett vackert språk.
Ett spänningsdrama som utspelar sig i Frankrike med början i Paris. En trafikolycka blir starten på många jobbiga veckor när Justine försöker att nysta i varför hennes son blev överkörd. Smitningsolyckan genomsyrar berättelsen och det är endast en detalj som går att ta fasta på från föraren som inte vill ge sig till känna. Sonens hälsotillstånd är allvarligt och Justine vänder ut och in på sig själv för att både vara hos sonen men också för att göra egna efterforskningar av vem som körde på hennes pojke. Polisen är så klart involverad men kan de göra något? Och hur mycket får man ta lagen i sina egna händer? Justine ser inte alltid glasklart på de problem som dyker upp men ett som är säkert, smitaren som körde på hennes son måste få sitt straff. Varför vill man inte ge sig till känna när man kört på ett barn? Finns det andra saker att dölja?