Pojken som slutade gråta

Bok av Ninni Schulman
Det är varm sensommar i Hagfors. En mörk augustikväll brinner en villa ner till grunden och en fyrtiotreårig kvinna omkommer. Det man först trott vara ett blixtnedslag visar sig snart vara en mordbrand. Några dagar senare brinner nästa hus. Och sedan ytterligare ett. Hagforspolisen står inför en av sina största utmaningar medan den lilla värmländska staden lever i skräck. När kommer nästa hus att brinna? Christer Berglund får äntligen chans att visa vad han går för som tillförordnad polischef, men har han verkligen det som krävs? Till och med hans närmaste kollega och parhäst Petra Wilander börjar tvivla. Journalisten Magdalena Hansson har landat i småstadslivet i sin gamla hemort, men är orolig för adoptivsonen Nils som inte lyckas hitta in i gemenskapen utan fortsätter att längta tillbaka till Stockholm. Förhoppningsvis kan nya skolan bli den vändpunkt han behöver. Det blir den inte. Tvärtom. När det dessutom visar sig att Magdalena, mot alla odds, blivit gravid ställs relationen till ungdomskärleken Petter på hårda prov. Magdalena dras in allt mer i jakten på seriepyromanen och till slut är hennes engagemang inte bara professionellt utan också djupt personligt. Och mycket riskabelt. Pojken som slutade gråta är en kriminalroman om de som inte riktigt passar in och om sorg som aldrig går över. Det är en fristående fortsättning på den hyllade Flickan med snö i håret.
Jätte spännande deckare från början till slut!

En bok som är svår att lägga ifrån sig.

Poliserna i Hagfors tampas med en rad bränder där sammanlagt 4 personer har bragts om livet. De misstänker att det är en seriepyroman som härjar men har svårt att få ett sammanhang på bränderna.

Reportern Magdalena kämpar på med att få en bra artikel och att få löpet på första sidan och konkurrerar med sin kollega Jens från rival tidningen som på nåt sätt lyckas hela tiden. Magdalena upptäcker att hon är gravid men kommer inte till skott att meddela nyheten för sin pojkvän.

Polisen Petra har fullt upp med utredningen med bränderna samtidigt som hon är orolig för sin son som bara ligger inne och deppar på sitt rum....

Polisen Christer kämpar på med utredningen men allt går inte som han tänkt sig.......

Läs boken om du gillar spänning!!
Rekommenderas för den som gillar spänning
wow..jag gillade verkligen denna boken, mycket mer än den första delen i serien. Denna var väldigt lättläst och det kändes som jag flög fram genom den, den gick otroligt snabbt! Jag tyckte att själva fallet var väldigt intressant, även om det kändes som att upplösningen på slutet gick väldigt fort. Jag bryr mig mycket mer om Magdalena i denna boken, jag älskade faktiskt hennes privatliv vid sidan av fallet. Jag kan annars ha svårt för mycket privatliv i deckare, då jag är ivrig och vill läsa om fallet. Men i denna gillar jag det och är spänd på att se hur det kommer fortsätta..
.
Har egentligen inget ont alls att säga om denna bok, jag tyckte verkligen om den. En enkel deckare som flöt på liksom, även om den kanske aldrig blev sådär riktigt spännande.