Ruth Galloway, #1

Flickan under jorden

The Crossing Places
Bok av Elly Griffiths
Polisen har hittat människoben i sumpmarken i Norfolk, och misstänker att det rör sig om kvarlevorna efter en flicka som kidnappades ett decennium tidigare. Men när arkeologen Ruth Galloway undersöker benen så kommer hon till slutsatsen att de har över tusen år på nacken. Kriminalkommissarie Nelson är besviken då han hoppats på att lösa fallet med den unga Lucys försvinnande. Strax efter benfynden försvinner ännu en flicka.
Ruth är arkeolog och trivs att gräva efter skatter i jorden. Hon jobbar på universitetet, nästan 40år, lite överviktig och bor I sankmarkerna i sin stuga tillsammans med sina två katter. Ruth blir indragen i polisarbetet efter en 4årig flickas försvinnande. I sankmarkerna hittar man barn ben och med hennes kunskaper kan hon hjälpa se om det är den lilla flickan som försvunnit men även om det är ett liknandes 10årig gammalt fall på ett barn.
Kidnapparen skickar flera brev med spår till polismannen Nelson och även där behövs Ruths hjälp. Ruth och Nelson försöker lösa fallet tillsammans men är det för sent?
En riktig nagelbitare och man kom in i boken redan på sidan 1 . Jag kunde inte släppa den och har inte läst något av författaren tidigare. Skrivet på ett så enkelt sätt men ändå kan man leva sig in och känna allt . Inga krusiduller eller för många personer. En perfekt deckare med spänning.