Sjuksköterskan

Sygeplejersken
Bok av Kristian Corfixen
Boken återger en sann händelse som äger rum i Danmark, där en sjuksköterska anklagas för att medvetet ha tagit livet av patienter. När polisen börjar arbeta med fallet, berättar allt fler av sköterskans kollegor att de misstänker att hon förgiftat flera patienter. Författaren ställer den svåra frågan om varför detta har kunnat pågå under flera år.
True crime om ett skakade fall i Danmark där en sjuksköterska misstänks och senare döms för att ha dödat sina patienter. Sjuksköterskan är Christina, en ung och dramatisk kvinna som alltid tycks vara i händelsernas centrum vid allvarliga patientfall.

Kollegan Pernilla misstänker länge att något inte står rätt till med Christina och kan inte bortse från det faktum att så många av Christinas patienter får hjärtstopp, trots att de varit pigga bara timmar tidigare. En dag går hon till polisen med sin misstanke och en mörk historia utvecklar sig.

Jättespännande bok. HUR kan nåt sånt här hända? Så läskigt och fängslande att läsa om denna absoluta galning. Boken är väl genomtänkt med intervjuer från vittnen, delar av journaler och förhör. I min mening alldeles för lång, många upprepningar. Men absolut läsvärd!
En tidig morgon år 2015 får polisen ett samtal av en sjuksköterska som befarar att en kollega dödar patienterna hon vårdar. Det är startskottet på en osannolik berättelse.

Vad har igentligen hänt? Finns det bevis?

Fler kollegor säger att dom misstänkt det samma. Vissa har haft misstankar mot sjuksköterskan i fler år.  Men varför har ingen sagt något.

Vad har igentligen hänt? Finns det bevis?

Är det ett elakt rykte? Finns det fler offer?

Jag har läst denna på svenska. En fascinerande och skrämmande historia. Vi får höra många olika personers berätta om sina upplevelser. Rekommenderas