Sjuksköterskan

Sygeplejersken
Bok av Kristian Corfixen
En tidig morgon i mars 2015 får polisen ett samtal från en sjuksköterska på Nykøbing Falster sjukhus. Hon misstänker sin kollega för att medvetet döda patienter och fruktar att det just har hänt igen. Snart avslöjas ett fall som kommer att lämna djupa spår i den danska rättshistorien. Avslöjandet sätter en boll i rullning och flera andra berättar nu för polisen att de också misstänker sjuksköterskan för att ha förgiftat patienterna. Vissa menar att de har gått runt med misstankarna i flera år. Men varför har ingen reagerat? Och var är bevisen? I denna prisbelönta dokumentära berättelse rekonstruerar journalisten Kristian Corfixen det nattpass som senare ledde till att sjuksköterskan dömdes till 12 års fängelse. För första gången blottas polisutredningen och boken avslöjar flera detaljer om fallet som inte tidigare har offentliggjorts. Alla huvudpersoner i utredningen deltar i boken - inklusive den dömda Christina Aistrup Hansen, samt huvudvittnet som båda för första gången offentliggör sina uttalanden om ärendet. Kristian Corfixen (1988) är en dansk journalist och författare. Han har tilldelats flera priser för sin undersökande journalism och sitt författande, och när boken "Sjuksköterskan - Fallet som skakade hela Skandinavien" publicerades 2019 fick den stor uppmärksamhet.
5 utgåvor
Välj utgåva
SygeplejerskenDanska - Pocket
ISBN: 9788711566381
SygeplejerskenDanska - Inbunden
ISBN: 9788711916148
SjuksköterskanSvenska - Pocket
ISBN: 9789188959713
En tidig morgon år 2015 får polisen ett samtal av en sjuksköterska som befarar att en kollega dödar patienterna hon vårdar. Det är startskottet på en osannolik berättelse.

Vad har igentligen hänt? Finns det bevis?

Fler kollegor säger att dom misstänkt det samma. Vissa har haft misstankar mot sjuksköterskan i fler år.  Men varför har ingen sagt något.

Vad har igentligen hänt? Finns det bevis?

Är det ett elakt rykte? Finns det fler offer?

Jag har läst denna på svenska. En fascinerande och skrämmande historia. Vi får höra många olika personers berätta om sina upplevelser. Rekommenderas