Snösystern

Snøsøsteren
Bok av Maja Lunde
Julian fyller år på julafton och har alltid älskat julen.I år verkar det dock som att hans föräldrar har glömt bort julen. Han träffar Hedvig som snabbt blir hans vän. Hon älskar också julen. Snart upptäcker dock Julian att det är något som inte stämmer hemma hos Hedvig. Han bestämmer sig för att ta saken i egna händer och undersöka vad det är som pågår hemma hos henne.
Snösystern är vacker och underbar. Trots alla hyllningar boken har fått blev jag ändå förvånad hur gripen jag faktiskt blev. Jag tänkte att boken är ju främst riktad till en yngre publik, men den här boken fungerar för vuxna läsare också. Snösystern behandlar sorg och hur man får leva vidare med bara sina minnen. Illustrationerna är dessutom väldigt fina och bidrar till berättelsens stämning.
Även om detta är en bok som riktar sig till barn fastnade jag för denna. Så fin och genuin berättelse om något som egentligen är så otroligt jobbigt att skriva om. Speciellt när det riktar sig mot barn. Fina bilder som gestaltar känslorna som uppstår när man läser boken.
En helt magisk julbok i 24 kapitel.
Hela vår familj satt som klistrade för att höra mer och mer. En bok som fängslar och som sår små frön hos läsaren.
Vad är egentligen julen? Och vad är det som behövs för att vi ska få julstämning? Vem är tjejen i det öde huset?