Den sista änkan

The Last Widow
Bok av Karin Slaughter
I den här boken möter läsaren rättsläkaren Sara Linton och hennes partner Will Trent. Det hela handlar om att en smittskyddsforskare har kidnappats och hon är länge spårlöst försvunnen. Plötsligt sker en explosion, ett bombattentat. Det sker en månad efter forskarens försvinnande och det är inte vilket kvarter som helst som drabbas, utan Atlantas livligaste.
En varm sommarkväll förs en forskare vid smittskyddsenheten bort av okända män från en parkering utanför ett shoppingcenter. Polisen försöker på alla sätt hitta henne men hon är uppslukad av jorden.
Will Trent och Sara Linton är båda utredare och under en lugn eftermiddag hör de en öronbedövande explosion, de försöker så snabbt de kan att ta sig till platsen. På vägen dit passerar de fel människor och Sara kidnappas mitt framför ögonen på Will.

Jag har hört/läst mycket positivt om Karin Slaughters böcker och jag har tidigare läst ett par böcker från henne men inte fastnat riktigt till hundra, och tyvärr så fick jag samma känsla denna gång. Boken är välskriven med ett bra språk men för mig så upplever jag boken stundtals både rörig och lite seg. Grundstoryn är riktigt bra och den är stundtals väldigt spännande men jag läser en bra bit In i boken innan den tar fart och det gör så att boken tappar mig. Det är bara att inse att man kan inte gilla alla böcker och författare. Men boken är stundtals spännande och är ibland rå och hård och det har jag inget emot, tvärtom och jag tror att denna bok skulle vara ruskigt bra som film.
Den sista änkan av Karin Slaughter.
Polisen Will Trent och hans flickvän tillika rättsläkare Sara Linton tillbringar en avkopplande eftermiddag med Saras familj när stillheten plötsligt störs av en enorm explosion, strax efter detonerar ytterligare en explosion.
Will och Sara försöker ta sig till brottsplatsen så fort som möjligt men de blir stoppade efter vägen på grund av en bilolycka. Sara börjar direkt bedöma tillståndet för de involverade i olyckan och hamnar i händerna på fel män. Hon kidnappas framför ögonen på Will som slåss både för sitt och Saras liv.
Saras kidnappare har även kidnappat en annan kvinna några veckor innan och polisen/FBI finner kopplingar till en stark vit makt rörelse, IPA. IPA har spridit ut att något stort ska ske snart, att nedräkningen har börjat.
Att just Sara kidnappades av dessa män var en turlig slump för IPA. De behövde någon läkekunnig i sitt läger där många barn insjuknat i mässlingliknande symtom.
Will tar hjälp av högt uppsatta individer för att nästla sig in i IPA för att rädda Sara men även hindra den aktivitet de flaggat för.
Katastrofens mått är större än någon kan ana. Människans själviskhet och galenskap kan göra alla blinda. Och tron kan tolkas på väldigt olika sätt.
Slaughter skriver riktigt högt tempo och väldigt läsvärt som vanligt! Utgiven 2019