Sju sorters kakor

Fika : the Swedish way
Bok av Maria Selin och Mia Öhrn m.fl.
Sju sorters kakor : Sveriges bästa recept på klassiska bakverk och nya favoriter" är en modern version av den klassiska bakboken från 1945. Konceptet är detsamma, men författarna Maria Selin, Erika Palmquist och Sofia Hannar byter ut några av de gamla recepten för att ge plats åt nya. Dessutom har denna version en praktisk omvandlingstabell.
En riktig klassiker som bör finnas i alla svenska kök! I denna hittas bland annat riktigt goda muffins och rulltårtor.
Rekommenderas för den som tycker om att baka
Sju sorters kakor : Sveriges bästa recept på klassiska bakverk och nya favoriter" är en uppdaterad version av den klassiska bakboken. Denna upplaga följer samma koncept, men har fler recept och en praktisk omvandlingstabell. Med andra ord är den anpassad efter dagens samhälle och tar hänsyn till internationella influenser utan att tumma på sitt svenska ursprung. Författarna Maria Selin, Erika Palmquist och Sofia Hannar ger boken en ny formgivning och ett modernt språk.

Sju sorters kakor är en riktig klassiker. Med 3,8 miljoner sålde exemplar är det Sveriges mest sålda bok genom tiderna. Den kom ut för första gången år 1945 och har sedan dess blivit en viktig bakbok i de allra flesta svenska hem. Även de som inte bakar ofta gillar att ha denna kultbok hemma.

Man kan ställa sig frågande till om man behöver en uppdaterad version av boken. Faktum är att det är ganska praktiskt att följa recept som är anpassade efter dagens utbud i dagligvaruhandeln. Boken består av många populära recept, men det verkar som att flera av de ursprungliga recepten har bytts ut till nya varianter eller till helt andra bakverk. Detta ger blandade känslor och vissa människor kan nog bli ganska upprörda. Dels är det kul med nyheter och anpassningen med aktuella recept, samtidigt är Sju kakor en riktig klassiker och många vill nog ha de ursprungliga recepten.