Jag brukade drömma om dig

Bok av Petra Holst
En roman som beskriver hur en mamma reagerar när hennes barn inte utvecklas som andra barn. Hur det tar på båda föräldrarnas krafter, och hur förhållandet påverkas till det negativa av det. Deras känslor när de får veta att barnet har en diagnos och hela deras livsstil förändras och sätts på prov.
4 utgåvor
Välj utgåva
Jag brukade drömma om digSvenska - E-bok
ISBN: 9789143507959
Jag brukade drömma om digSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137136011
Jag brukade drömma om digInbunden
ISBN: 9789143046151
Jag brukade drömma om digSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156446
Tess väntar sitt första barn med Pontus och de är mycket förväntansfulla. När så deras lille son, Love föds är lyckan fullkomlig. Tyvärr blir inte lyckan långvarig, för lille Love skriker konstant och Tess är ständigt trött. Hon får aldrig sova, och eftersom Pontus jobbar mycket är Tess ofta ensam hemma med Love.

När Love blir större och egentligen bör dricka ur nappflaska, vägrar han det. Det är bara Tess bröst han vill ha, och det gör det hela ännu svårare när inte Pontus kan hjälpa till.
Annars växer Love fort, är större än andra barn i samma ålder och lär sig tidigt både att krypa och att gå. Han är dålig på att prata och Tess funderar på om han har någon sjukdom. Vid ett års ålder vill han ännu endast bara äta från hennes bröst, och han vägrar smaka på vanlig mat. Han skriker också i stort sett hela tiden och till slut orkar inte Tess längre. Hon bryter ihop och beslutar sig för att ta kontakt med psykakuten.

Efter en utredning får Love diagnosen autism, och Tess och Pontus måste prioritera om sina liv och vanor. Pontus måste hjälpa till mera med Love och kan inte jobba lika mycket som han gjort innan. Kommer de att klara av att leva tillsammans med de behov som ett autistisk barn kräver?

En roman som både var sorglig och skriven med mycket känslor. Det är svårt att sätta sig in i den situationen som en förälder ställs inför när ens barn fått en diagnos, särskilt om man själv fått friska barn. Författaren har lyckats på ett enastående sätt beskriva en moders känslor kring den oro hon hade innan sonen fick sin diagnos. Författaren beskriver även utmärkt hur livet förändrades efter att diagnosens ställts och hur den påverkade föräldrarnas förhållande.